ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολυθεματική εκδήλωση

πολυθεματική-εκδήλωση-212039

Πολυθεματική εκδήλωση διοργανώνει η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, τη Λέσχη Βόλου και τη στήριξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 19:30 στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου, με θέμα τη ζωή και το έργο των Πηλιορειτών ποιητών, λογοτεχνών και λόγιων της εποχής του Κ. Π. Καβάφη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την παρουσίαση του θεματικού ημερολογίου της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών για το 2014 με τίτλο : «Οι Πηλιορείται εν Αιγύπτω», Αρχείο Α και Κ. Κωνσταντινίδη, Ποιητές, λογοτέχνες & λόγιοι της εποχής του Κ. Π. Καβάφη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: Χαιρετισμούς, ομιλία του Αλέξανδρου Καπανιάρη, μέλους του Δ.Σ. της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών, Επιστημονικού υπεύθυνου του προγράμματος «Οι Πηλιορείται εν Αιγύπτω» και Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου με τίτλο: «Τα αρχεία των Πηλιορείτικων οικογενειών Κωνσταντινίδη και Σαραφόπουλου: Μια πρώτη αποτίμηση».

Προβολή του ντοκιμαντέρ (ψηφιακή αφήγηση) «Οι Πηλιορείται εν Αιγύπτω» – Η Ζαγοριανή παροικία της Αιγύπτου και οι Αδελφοί Κωνσταντινίδη σε σκηνοθεσία – έρευνα – επιλογή κειμένων και υλικού, Αλέξανδρου Καπανιάρη. Το μοντάζ και η τεχνική επεξεργασία πραγματοποιήθηκε από την Αθανασία Ξαφάρα και τέλος η αφήγηση έγινε από την Κατερίνα Αποστολοπούλου.

Ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα με τίτλο « και …νοσταλγικά τραγουδώντας» εμπνευσμένο από το έργο του Αττίκ που είχε καταγωγή από την Τσαγκαράδα Πηλίου και διέμενε πολλά χρόνια στην Αίγυπτο. Στο τραγούδι η Χριστίνα Κουλάκου και στο πιάνο ο Δημήτρης Καρακώστας.

Ενδιάμεσα στο μουσικό πρόγραμμα θα ακουστούν ποιήματα του ποιητή Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη (Πέτρος Μάγνης) – απαγγέλει ο Ζαγοριανός ηθοποιός Πατής Κουτσαφτής. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κοπή της πίτας της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών. Η εκδήλωση για τους Πηλιορείτες στην Αίγυπτο συνδυάζει λόγο, ποίηση, μουσική και κινηματογράφο και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου