ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια Ελληνίδα στη Νέα Υόρκη

μια-ελληνίδα-στη-νέα-υόρκη-218084

Η Τζένη Αρσένη (Eugenia Arsenis) σκηνοθέτησε την πολιτική όπερα «Ελ Σιμαρόν» («El Cimarrοn» στο πρωτότυπο, μετάφραση «The Runaway Slave») του Χανς Βέρνερ Χέντσε που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε παραγωγή δύο εκ των σημαντικότερων οργανισμών για την όπερα και το μουσικό θέατρο που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Δηλαδή του Skylight Music Theatre, με έδρα το Milwaukee της Αμερικής (παρουσιάστηκε από τις 3 έως και τις 12 Ιανουαρίου 2014), και του Center for Contemporary Opera (με το οποίο συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια), στο Symphony Space της Νέας Υόρκης (παρουσιάστηκε στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2014).

Η σκηνοθέτρια έχει ήδη παρουσιάσει ένα αξιόλογο έργο στη σκηνοθεσία όπερας στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρότι η έδρα της παραμένει η Ελλάδα. Η ίδια κλήθηκε από τους καλλιτεχνικούς διευθυντές των δύο θεάτρων για να σκηνοθετήσει τη συγκεκριμένη όπερα σε δύο διαφορετικές εκδοχές (ο τραγουδιστής που ερμηνεύει τον ρόλο του «El Cimarron», ο Eric McKeever, είναι το μόνο κοινό στοιχείο για τις παραγωγές), αναγνωρίζοντας το δημιουργικό ταλέντο και τις ικανότητές της.

Η ζωή ενός σκλάβου-δραπέτη στην Κούβα, όπως αυτή μεταφέρεται μέσα από την όπερα του Χανς Βέρνερ Χέντσε, «Ελ Σιμαρόν», ζωντανεύει στη σκηνή. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του Εστέμπαν Μοντέχο που βίωσε αλλεπάλληλες μεταναστεύσεις ως πρωτοστάτης στον απελευθερωτικό αγώνα, στον Πόλεμο Ανεξαρτησίας της Κούβας από τους Ισπανούς.

Η Τζένη Αρσένη σκηνοθέτησε την πολιτική όπερα «Ελ Σιμαρόν» στις ΗΠΑ

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου