ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κεφάτη παραδοσιακή βραδιά

κεφάτη-παραδοσιακή-βραδιά-221406

Τον ετήσιο χορό του διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός και Αθλητικός σύλλογος «Η Νέα Αγχίαλος»,στο κέντρο «Το στέκι του Καλτσά» (που βρίσκεται στο δρόμο Νέας Αγχίαλου – Μικροθηβών), με τη μουσική συνοδεία του γνωστού μουσικού της παράδοσης Θύμιου Γκογκίδη και με λαϊκή μουσική με τον Βασίλη Καραμπάση στο μπουζούκι και τον Θωμά Σκοτίδα στο τραγούδι.

Hνέα πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Κουτσοβασίλη, ευχαρίστησε θερμά το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το κέντρο και που κάθε φορά αγκαλιάζει θερμά όλες τις εκδηλώσεις και προσπάθειες που πραγματοποιεί ο σύλλογος, το χοροδιδάσκαλο κ. Γκογκινούδη Τριαντάφυλλο που αποτελεί την κινητήριο δύναμη του συλλόγου, με το μεράκι του και την ακούραστη προσφορά του και φυσικά τα μέλη του – χορευτές που δίνουν ζωή σε κάθε προσπάθεια και εκδήλωση. Επίσης ανακοίνωσε ότι ο σύλλογος επεκτείνοντας τις δράσεις του έχει ήδη ξεκινήσει τμήμα χορωδίας με την μουσικό κα. Κορίνα Πορτοφέρι – Ρίζου.

Τη βραδιά του χορού εμφανίστηκαν όλα τα τμήματα του συλλόγου παρουσιάζοντας χορούς Ανατολικής Ρωμυλίας, Νησιώτικους, Ποντιακούς, Θεσσαλίας και λαϊκό πρόγραμμα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ποικίλη εκμάθηση παραδοσιακών χορών που πραγματοποιείται στο σύλλογο μας.

Επίσης εκείνη τη βραδιά βραβεύτηκαν και πέντε παιδιά τα οποία συμμετείχαν ενεργά στο σύλλογο και ταυτόχρονα κατάφεραν να πετύχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις, περνώντας στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Ο πρώην Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου κ. Δράγνες Γεώργιος, προσέφερε το ποσό των 500 ευρώ, το οποίο δόθηκε στα παιδιά, θέλοντας να επαινέσει τις προσπάθειές τους, αλλά και του συλλόγου, τονίζοντας τη σημαντική προσφορά του στον τόπο της Νέας Αγχιάλου, καθώς η ενασχόληση των παιδιών με την παράδοση και τον πολιτισμό καλλιεργεί το πνεύμα και το ήθος. Ο σύλλογος τους πρόσφερε από ένα βιβλίο.

Τα παιδιά που βραβεύτηκαν είναι: Κοπάνου Μυρσίνη – Ιατρική Θεσ/νικης, Στάνιου Σοφία – Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, Σωτηρίου Ζωή – Μαθηματικό Ιωαννίνων, Πορταρίτη Χαρούλα – ΤΕΙ Λογιστικής Κοζάνη, Γκογκινούδη Μαρία – ΤΕΦΑΑ Θεσ/νικης. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός κα Ζέττα Μακρή, η νέα αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων κα Κολυνδρίνη και άλλοι τοπικοί άρχοντες.

Επίσης ο σύλλογος διοργάνωσε την παρουσίαση βιβλίου του Αγχιαλίτη συγγραφέα παιδικού βιβλίου κ. Λάσκαρη Ζαράρη και πάλι με πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού το αμφιθέατρο της δημοτικής ενότητας Νέας Αγχιάλου ήταν κατάμεστο από κόσμο. Τόσο η παρουσίαση του βιβλίου «Μία σημαντική αποστολή» από την κα. Μουντάκη, όσο και η συγκινητική εμφάνιση του Μουσικού Σχολείου Βόλου, με το μουσικό σχήμα του κ. Αγροκώστα που παρουσίασε τραγούδια Μικράς Ασίας και Σμύρνης ήταν εξαιρετικές και κράτησαν ζωηρό το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων. Εμφανίστηκαν και μικρά παιδιά του χορευτικού «ζωντανεύοντας» αποσπάσματα του βιβλίου. Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο κ. Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης.

Τέλος το νέο Δ.Σ. του συλλόγου που εκλέχθηκε από τις πρώτες αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 19-1-2014 είναι: Ελένη Κουτσοβασίλη πρόεδρος, Χρυσούλα Αγαπίδου αντιπρόεδρος, Ιγνάτιος Καρανάσιος γραμματέας, Μαρία Χαντή ταμίας και Βασιλική Παπαδανιήλ μέλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου