Το «Μουσικό Χωριό»

Τελευταία ενημέρωση: 2014-02-21, 15:05:58
Το «Μουσικό Χωριό»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, ξεκινά κύκλο προβολών επιλεγμένων ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών σε όλα τα μουσεία του δικτύου του.

Την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα θα προβάλλεται ταυτοχρόνως, σε όλα τα μουσεία του ΠΙΟΠ, ένα αξιόλογο ελληνικό ντοκιμαντέρ. Το «παρών» θα δίνει και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, σε διαφορετικό μουσείο κάθε φορά, ώστε να προλογίζει το έργο του και να συζητά με το κοινό. Τα ντοκιμαντέρ που θα παρουσιαστούν - τα περισσότερα βραβευμένα σε φεστιβαλικές διοργανώσεις - καταπιάνονται με θέματα που σχετίζονται με την οικολογία και το περιβάλλον, την ιστορία, την εθνολογία και την παράδοση αλλά και ζητήματα σύγχρονου κοινωνικού προβληματισμού.

Η είσοδος για το κοινό, σε όλες τις προβολές, θα είναι ελεύθερη.

Το πρώτο ντοκιμαντέρ θα προβληθεί, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 18:00, σε όλα τα μουσεία του δικτύου. Πρόκειται για το «Μουσικό Χωριό» του σκηνοθέτη Ανδρέα Σιαδήμα οι ταινίες του οποίου «Rosmarinus Officinalis ή Δεντρολίβανος ο Φαρμακευτής» και «Κινητά Στοιχεία» έχουν αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις σε φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο σκηνοθέτης θα βρίσκεται στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα Βόλου για να συνομιλήσει με το κοινό.

Το «Μουσικό Χωριό» αποτελεί σημαντικό θεσμό. Τρεις φίλοι μουσικοί, δημιουργούν την ευτοπία τους, στο παραδοσιακό χωριό Άγιος Λαυρέντιος στο Πήλιο, το Μουσικό Χωριό. Με στόχο τη δημιουργία μιας παγκόσμιας μουσικής κοινότητας και όχημα το συλλογικό - συμβιωτικό καλλιτεχνικό βίωμα, η μουσική εκπαίδευση αναπτύσσεται με πρωτοποριακό τρόπο. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ έχει ήδη συμμετάσχει στο 7ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας και 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και αποτελεί παραγωγή της Fractal Productions.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=