ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ομιλία στο Φόρουμ

ομιλία-στο-φόρουμ-254300

Ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Μινωική Κρήτη και Φαραωνική Αίγυπτος : δύο πολιτισμοί και μία θάλασσα που ενώνει» και εισηγήτρια τη διδάκτορα Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. Δήμητρα Ρουσιώτη διοργανώνουν η Χ.Ε.Ν. Βόλου – Ομάδες Βιβλίου και ο Α΄ Σοροπτιμιστικός Ομιλος Βόλου – τομέας Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, σήμερα Τετάρτη 12 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Forum στην οδό Δεληγιώργη 9 με Πολυμέρη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή το βιβλίο της Νόρας Πυλόροφ – Προκοπίου «Ανάσα στο σβέρκο» από τις εκδόσεις «Ψυχογιός» που μελετάται από τις ομάδες Ανάγνωσης των δύο Συλλόγων και αναφέρεται σε φαραωνικά ευρήματα στην Κρήτη.

Η Δήμητρα Ρουσιώτη είναι διδάκτωρ Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Προϊστορική Αρχαιολογία του Αιγαίου. Κατάγεται από τους Σοφάδες Καρδίτσας όπου τελείωσε τις βασικές σπουδές της συνεχίζοντας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας με ειδίκευση στην Αρχαιολογία. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μπρίστολ της Αγγλίας. Συμμετέχει σε συνέδρια και διεθνείς συναντήσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου