ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οταν ο γρίφος θα λυθεί…

οταν-ο-γρίφος-θα-λυθεί-260289

Μουσικό παραμύθι για τη στήριξη της «Φλόγας» στο Αχίλλειο

Μουσικό παραμύθι θα παρουσιαστεί αύριο, Κυριακή 16 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον, για την στήριξη της «Φλόγας».

Η μουσικός και ερμηνεύτρια Ερρικα Πατρικίου, ο συνθέτης και πιανίστας Ηλίας Χατζόγλου και η νηπιαγωγός και θεατροπαιδαγωγός Ευθυμία Γάτου, δημιούργησαν την παιδική μουσική παράσταση με τίτλο: «Όταν ο γρίφος θα λυθεί…ξανά τραγούδι θ’ ακουστεί», για τα παιδιά που ονειρεύονται και για τους μεγάλους που συνεχίζουν να αναγνωρίζουν και να ανοίγουν τις πόρτες της φαντασίας για να ταξιδέψουν στον κόσμο του παραμυθιού.

Σκανταλιάρικοι λαγοί, ασυνήθιστοι δράκοι, ατρόμητοι άνθρωποι, βότανα, γιατρικά και όλα τα στοιχεία της φύσης γίνονται αρωγοί στην ασυνήθιστη περιπέτεια της νεράιδας και στην προσπάθεια του ξωτικού να τη βοηθήσει.

Βοηθός και συνοδοιπόρος σ’ αυτό τους το ταξίδι και η Ερρικα Πατρικίου, που με βαθιά ευαισθησία και τρυφερό λυρισμό ερμηνεύει τα μουσικά μέρη της παράστασης και δίνει ζωή στο παραμύθι που έγραψε η Ευθυμία Γάτου, εμπνευσμένη από την λαϊκή μας παράδοση και με ιδιαίτερη αγάπη στο λόγο.

Το λόγο που έγινε μουσική με τη δημιουργική έμπνευση του Ηλία Χατζόγλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της παράστασης θα ταξιδέψει τους θεατές με τη δύναμη της ζωντανής μουσικής. Όλοι μαζί σκηνοθέτησαν και ερμηνεύουν επί σκηνής μια ιστορία θάρρους και πίστης, στη ζωή και στη νίκη του καλού που οδηγεί εν κατακλείδι στην πραγματική ευτυχία.

Οι γονείς της «Φλόγας» με ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι «προσπαθούμε με τη συνεχή παρουσία μας, δίπλα στα παιδιά μας, να στηρίξουμε τον αγώνα που είναι υποχρεωμένα να δώσουν, για να διεκδικήσουν αυτό που θα έπρεπε να είναι δεδομένο, το δικαίωμα στο μέλλον και τη ζωή, το δικαίωμα για ποιότητα ζωής στη διάρκεια του αγώνα τους.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τους συντελεστές της παράστασης για την πολύτιμη βοήθειά τους, καθώς τα χρήματα της μουσικής αυτής παράστασης θα διατεθούν στον Σύλλογό μας, παρέχοντάς μας τη δυνατότητα να βελτιώσουμε τις ανάγκες και συνθήκες διαβίωσης των οικογενειών με παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο. Ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας στο έργο μας».

Η είσοδος είναι 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για τη «Φλόγα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου