ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία του Μουσικού σχολείου

συναυλία-του-μουσικού-σχολείου-261492

Μια ξεχωριστή και πρωτότυπη συναυλία με τίτλο «Παιδικά τραγούδια από Μικρούς για μεγάλους» διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Βόλου σήμερα Δευτέρα 17 Μαρτίου στις 8:30 μμ στο Νέο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα της συναυλίας, ασυνήθιστο όσο και ενδιαφέρον, παρουσιάζει παιδικά τραγούδια σε πρωτότυπες χορωδιακές εκτελέσεις τα οποία, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, απευθύνονται από τους Μικρούς στους μεγάλους. Τα τραγούδια αυτά γίνονται ο «μαγικός» εκείνος καθρέφτης που βλέπει κάτω από την επιφανειακή εικόνα και αποκαλύπτει τις αλήθειες και τα κρυμμένα μυστικά της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Εδώ οι ρόλοι αντιστρέφονται αφού οι «Μικροί» δεν είναι και τόσο μικροί αλλά και οι «μεγάλοι» που κρύβουν ένα παιδί μέσα τους, θυμούνται πάντα τον καιρό που δεν είχαν ακόμη μεγαλώσει.

Παιδικά τραγούδια θα αποδοθούν από τη Χορωδία Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου σε διεύθυνση και διδασκαλία της Κερασίας Σιάρα και της Ιωάννας Χατζάκη ενώ στο πιάνο συνοδεύει η Ευφροσύνη Παναγιωτακοπούλου.

Όλα τα τραγούδια αποτελούν έργα σπουδαίων Ελλήνων συνθετών όπως ο Θεοδωράκης, ο Κυπουργός ή ο Σαββόπουλος αλλά και αξιόλογων καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου οι οποίοι διακρίνονται και για το συνθετικό τους έργο όπως ο Βασίλης Αγροκώστας, ο Αλέξανδρος Καρκάλας ή ο Ανδρέας Κατσιγιάννης και ο Ζαφείρης Κουκουσέλης.

Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Δάσκαλου και ακαδημαϊκού Χρίστου Τσολάκη στη ζωή και το έργο του οποίου θα αναφερθεί στην εναρκτήρια ομιλία της η φιλόλογος Μαρία Αδάμου.

Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου Αρετή Τζανετοπούλου τονίζει τη σημασία του συγκεκριμένου αφιερώματος λέγοντας : «Ετοιμάσαμε μια μουσική παράσταση, τιμώντας τον μεγάλο Δάσκαλο, με τραγούδια που δηλώνουν την παιδική αθωότητα, το νεανικό όνειρο, την ομορφιά των πραγμάτων που ίσως έχουν ξεχαστεί. «Η γνώση, ο στοχασμός, η τέχνη και ο λόγος ελευθερώνουν» μας δίδαξε ο Χρίστος Τσολάκης και εμείς στο Μουσικό Σχολείο Βόλου προσπαθούμε καθημερινά να δώσουμε σάρκα και οστά στα λόγια του.

Τα μαθήματα γενικής, μουσικής παιδείας και αισθητικής αγωγής, η συμπόρευση με την τέχνη στοχεύοντας στη γνώση και στην καλλιέργεια βοηθούν να κατανοήσουμε την άποψη του μεγάλου Δασκάλου ότι «το κεφάλι του παιδιού δεν είναι δοχείο για να το γεμίσουμε με γνώσεις, είναι σπίρτο και φωτιά για να το ανάψουμε. Ιδού η σύγκρουση όλων των στόχων της εκπαίδευσης. Ιδού η πεμπτουσία της παιδείας».

Πληροφορίες στη Γραμματεία του Μουσικού Σχολείου Βόλου, 54ου Συντ. ΕΛΑΣ τέρμα με Αρσινόης, τηλέφωνο 24210-47155 και 71096.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου