ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παράσταση μπαλέτου

παράσταση-μπαλέτου-266879

H εντυπωσιακή παράσταση μπαλέτου «Η ωραία κοιμωμένη» του Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι προβάλλεται σήμερα Τετάρτη19 Μαρτίου στις 21:15 στο «Αχίλλειο» σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden του Λονδίνου.

Μία νέα σπουδαία συνεργασία με το Royal Ballet, τον διασημότερο θίασο μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τη Royal Opera House στο Covent Garden του Λονδίνου, εξασφάλισε ο Ομιλος ANTENNA για τη σεζόν 2013-14, μεταδίδοντας πέντε συνολικά σπουδαίες παραστάσεις. Το πρόγραμμα προτάθηκε και στο Δήμο Βόλου και η συνεργασία πραγματοποιήθηκε με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Για να τιμήσουν τα 75α γενέθλια του θιάσου, η Monica Mason και ο Christopher Newton, αναβίωσαν την αξέχαστη παραγωγή του 1946, που επανέφερε τη χορογραφία του Petipa, όπως καταγράφηκε από τον régisseur του Αυτοκρατορικού Μπαλέτου Nicholas Sergeyev, σε σενάριο και σκηνοθεσία που δουλεύτηκε από την ίδια τη Ninette de Valois, ιδρύτρια του The Royal Ballet. Με τα εξαίσια σκηνικά του Oliver Messel σε μια υπέροχη ανάπλαση από τον Peter Farmer και πρόσθετες χορογραφίες των Anthony Dowell, Christopher Wheeldon και Frederick Ashton.

Το καλό θριαμβεύει πάνω στο κακό σ’ αυτό το εκθαμβωτικά αστραφτερό παραμύθι, όπου η όμορφη πριγκίπισσα Ορόρα, (Sarah Lamb), πρώτη Μπαλαρίνα του Royal Ballet, αφυπνίζεται από τον ωραίο πρίγκιπα Ντεζιρέ, τον οποίο ενσαρκώνει ο Πρώτος Χορευτής του Royal Ballet Steven McRae στη σκηνή του Covent Garden.

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται στο «Δίαυλο» (τηλ. 2421025363), Τοπάλη 14 τηλ 24210-25363 και στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειο, μία ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του θεάτρου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς και για την προπώληση των εισιτηρίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.rohballet.gr.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου