ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περιοδεία στην Ευρώπη

περιοδεία-στην-ευρώπη-300244

Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Ανδρέας Κατσιγιάννης στα σημαντικότερα φεστιβάλ

Περιοδεία στην Ευρώπη θα πραγματοποιήσουν προσεχώς ο Γιώργος Νταλάρας και ο συμπολίτης Ανδρέας Κατσιγιάννης, με επίκεντρο τα διαχρονικά Ελληνικά ηχοχρώματα. Σε δέκα πόλεις – πρωτεύουσες της Ευρώπης ο Γιώργος Νταλάρας μαζί με δέκα κορυφαίους έλληνες μουσικούς και τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα, στα σημαντικότερα φεστιβάλ και χώρους τέχνης, με τίτλο «RembeticothebluesofGreece».

Πρόκειται για μια ξεχωριστή παρουσία Ελλήνων καλλιτεχνών σε μια περίοδο που η Ελλάδα χρειάζεται τόνωση και αξιοπρέπεια. Οι άνθρωποι του πολιτισμού δίνουν το «παρών» σε κάθε περίσταση και ανάγκη και το αποδεικνύουν με τα έργα τους, και μια σειρά παραστάσεων, τις οποίες υπολογίζεται ότι θα παρακολουθήσουν 70.000 θεατές.

Στη Στοκχόλμη

Στο μεταξύ, στις 8 και 9 Μαΐου ο Ανδρέας Κατσιγιάννης θα συμπράξει με την Φιλαρμονική Κρατική Ορχήστρα της Στοκχόλμης. Ο διαπρεπής Βολιώτης μουσικός θα πρωταγωνιστήσει σε ξεχωριστές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής της Στοκχόλμης, παίζοντας ένα συμφωνικό έργο αφιερωμένο στην Ελλάδα, του Σουηδού συνθέτη lars-Erik Larsson(1908-1986), με τον τίτλο «Μεταμφιεσμένος Θεός». Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν έργα του Ανδρέα Κατσιγιάννη από τα ALBUM «Στη Χώρα των Κενταύρων», «Ιμβρος-Τενεδος», «Εικόνα Αχειροποίητη-Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης θα τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στην βιβλιοθήκη του τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης για την έκδοση του album πάνω στα έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου