ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οδηγικά νέα

οδηγικά-νέα-305785

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Την Κυριακή 6 Απριλίου το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου, των 6ου και 26ου Νηπιαγωγείων Βόλου και το Σύλλογο Αποφοίτων του σχολείου «Saint Joseph» και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, πραγματοποίησε παρουσίαση των βιβλίων της συγγραφέως Λίνας Μουσιώνη.

Ετσι, πρωί-πρωί τα Αστέρια, τα Πουλιά και οι φίλοι τους μαζεύτηκαν στην Εστία «Σπίτι της Οδηγού» για να μάθουν τις περιπέτειες «Του Ασπρόμαυρου Ζωγράφου», του «Μάγου Πότε-Πότε και το χαμένο Ποτέ» και της «Νεράιδας μαγείρισσας».

Και ενώ στην κεντρική αίθουσα τελείωναν οι προετοιμασίες, στην αυλή όλα τα παιδιά ξεκίνησαν τα παιχνίδια.

Στη συνέχεια μπαίνοντας μέσα τα παιδιά, τους περίμεναν όλοι εκεί… η Λίνα, ο Ζωγράφος, ο Μάγος αλλά και η Νεράιδα. Η παρουσίαση έγινε με έναν πολύ ενδιαφέροντα, διαδραστικό αλλά και άκρως οδηγικό τρόπο. Η συγγραφέας μέσω ζωγραφιών εξηγούσε στα παιδιά κάποια πράγματα για την ιστορία των βιβλίων και μετά όλοι μαζί έπαιρναν μέρος και γίνονταν συμμέτοχοι στα παραμύθια. Υπήρχαν ζωγραφιές, νεραϊδοκορδέλες, χρυσόσκονες, το μαγικό ραβδί και φυσικά παιχνίδι, στο οποίο συμμετείχαν με ενθουσιασμό όλα τα παιδιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου