ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε από ελονοσία ο αυστριακός ντοκιμαντερίστας Μάικλ Γκλάβογκερ

πέθανε-από-ελονοσία-ο-αυστριακός-ντοκ-319159

Πέθανε την Τετάρτη ο αυστριακός ντοκιμαντερίστας Μάικλ Γκλάβογκερ. Ο 54χρονος σκηνοθέτης, ο οποίος βρισκόταν στη Λιβερία της Αφρικής για τα γυρίσματα του νέου του -άτιτλου- ντοκιμαντέρ, πέθανε από ελονοσία.

Επρόκειτο για έναν πολυβραβευμένο σκηνοθέτη με ιδιαίτερη ματιά που στα ντοκιμαντέρ του μιλούσε για την φτώχεια, την πορνεία, την εργασία.

Τα πιο γνωστά του ντοκιμαντέρ είναι τα: Megacities, Workingman’s Death καιWhores’ Glory (Το Μεγαλείο της Πόρνης).

Για την προώθηση του Whores’ Glory είχε βρεθεί και στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του στο in.gr, με αφορμή την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ο κινηματογραφιστής δήλωνε: «Προσφέρω τη δυνατότητα να δει κανείς τον κόσμο όπως τον βλέπω κι εγώ και επίσης να δει πράγματα που δεν βλέπει συνήθως, να σκεφτεί για την ανθρώπινη ύπαρξη, πώς συμπεριφερόμαστε σε συγκεκριμένες καταστάσεις, πώς παρακινούμαστε από την σεξουαλικότητά μας».

Η εταιρεία παραγωγής του τελευταίου του ντοκιμαντέρ, Lotus-Film επιβεβαίωσε τον θάνατο του σκηνοθέτη, λέγοντας: «Χάσαμε έναν παλιό φίλο. Ο Μάικλ Γκλάβογκερ επηρέασε τη δουλειά μας με έναν μοναδικό τρόπο και συμμετείχε σημαντικά στον δημιουργικό προσανατολισμό για τον τρόπο που δημιουργούμε ταινίες».

Ο Γκλάβογκερ γεννήθηκε το 1959 στο Γκρατς της Αυστρίας. Σπούδασε κινηματογράφο σε Σαν Φρανσίσκο και Βιέννη. Εκτός από ντοκιμαντέρ είχε σκηνοθετήσει και ταινίες μυθοπλασίας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου