ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Βόλο ο Γιώργος Μουτσιάρας

στο-βόλο-ο-γιώργος-μουτσιάρας-334906

Ο διακεκριμένος μαέστρος θα μιλήσει αύριο στο Πορφυρογένειο Ιδρυμα Αγριάς

Ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Βολιώτης Γιώργος Μουτσιάρας, Αρχιμουσικός και Διευθυντής της Ορχήστρας εγχόρδων «De Haagse Beek» της Χάγης, αύριο Δευτέρα 5 Μαΐου στις 20.00, στο Αμφιθέατρο του Πορφυρογένειου Ιδρύματος, στο πλαίσιο του «Κύκλου Εκδηλώσεων Λόγου», που διοργανώνει το Ιδρυμα Πορφυρογένη Αγριάς σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Αγριάς.

Το θέμα της ομιλίας του κ. Μουτσιάρα είναι «Η κλασική μουσική σου αρέσει, απλώς δεν το ξέρεις – Μύθοι και παρανοήσεις για την κλασική μουσική στη σύγχρονη κοινωνία» και ο ομιλητής θα παρουσιάσει στο ευρύτερο κοινό πως ένα είδος μουσικής, παρεξηγημένο από τον πολύ κόσμο, θεωρητικά απευθυνόμενο σε μια «ελίτ της κοινωνίας», σε «άτομα με «ειδικές γνώσεις»», σε «εύπορους ακροατές», σε «κοινό μεγαλύτερων ηλικιών», είναι τελικά ένα εύκολα προσβάσιμο μουσικό είδος, το οποίο ο καθένας θα μπορούσε απλά να εντάξει στην καθημερινή του μουσική ακρόαση κι απόλαυση.

Ο Γιώργος Μουτσιάρας είναι από το 2010 ο μόνιμος αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας εγχόρδων «De Haagse Beek» της Χάγης/Ολλανδία. Είναι κάτοχος Διπλώματος Master of Music και βραβευμένος με «Orchestra Favourite» Award. Εχει αποσπάσει τις ευνοϊκές κριτικές του διάσημου μαέστρου K.Masur, στη Γερμανία κατά την 1η Θερινή Ακαδημία του Detmold.

Είναι επίσης μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Laurentiuskoor Oudorp-Alkmaar και της Ελληνικής Χορωδίας Φιλομήλα του Αμστερνταμ κι έχει διατελέσει κύριος αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας της Ουτρέχτης (Orkest van Utrecht), της Φιλαρμονικής Ορχήστρας ’s-Hertogenbosch και της χορωδίας «For Him Only» (Rotterdam) στην Ολλανδία. Στην Ελλάδα διετέλεσε διευθυντής της Βολιώτικης Χορωδίας, και της Χορωδίας Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας και της Νεανικής Χορωδίας Μουσικής Σχολής Μαγνησίας.

Εχει πραγματοποιήσει πλήθος επιτυχημένων συναυλιών στην Ευρώπη, διευθύνοντας τα δικά του μουσικά σύνολα καθώς και σημαντικές ορχήστρες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έχει διευθύνει κατά την «1η Rotterdamse Muziek Biennale», και στις εκδηλώσεις «Rotterdam 2001», πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης κάνοντας πρώτες παρουσιάσεις σύγχρονων συμφωνικών έργων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου