ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανθεσσαλικό Ανατολικορωμυλιώτικο αντάμωμα Δημ. Σχολείων

πανθεσσαλικό-ανατολικορωμυλιώτικο-α-381350

Το παιδικό τμήμα του χορευτικού του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου «Η Νέα Αγχίαλος», συνεχίζοντας την προσπάθεια του για τη διάδοση και διάσωση της παράδοσης και καταγωγής της Νέας Αγχιάλου, με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γκογκινούδη Τριαντάφυλλο, θα συμμετάσχει, στο «2ο Πανθεσσαλικό Ανατολικορωμυλιώτικο Αντάμωμα Δημοτικών Σχολείων» που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας την Παρασκευή 6 Ιουνίου στις 20:30μ.μ. στο Γήπεδο Φιλιππούπολης Λάρισας.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης αυτής είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας (ΠΟΣΑΡ).

Μια σημαντική εκδήλωση με πρωταγωνιστές και διασώστες της ανατολικορωμυλιώτικης παράδοσης τα παιδιά, τα οποία τραγουδούν και χορεύουν αγαπημένα τραγούδια της Ανατολικής Ρωμυλίας. Στην εκδήλωση συμμετέχουν μαθητές από όλη της Περιφέρεια Θεσσαλίας με καταγωγή από Ανατολική Ρωμυλία.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης πλαισιώνεται από τους γνωστούς και καταξιωμένους μουσικούς της παράδοσής μας: Τριαντάφυλλο Κωνσταντινίδη – γκάιντα, καβάλι, Βασίλη Μπαλογιάννη – κλαρίνο, Νίκο Μπόζογλου – ακορντεόν, Χρήστο Καράκη – κρουστά, Στέλιο Ηλιούδη – κρουστά, Μαρίνα Ζωγράφου – τραγούδι, Τάσο Αλευρούδη – τραγούδι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου