ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ταξίδι με την Αργώ

ταξίδι-με-την-αργώ-382536

Παρουσίασαν χθες οι μαθητές του 27ου Δ.Σ. Βόλου

Ταξίδι πίσω στο χρόνο, με όχημα τη θρυλική Αργώ, σήμα κατατεθέν της πόλης του Βόλου, έκαναν οι μαθητές του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας, οι λιλιπούτειοι Αργοναύτες της γ’ τάξης του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, παρουσίασαν καρέ – καρέ το μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας, μέσα από μια χοροθεατρική παράσταση, που καθήλωσε τους συμμαθητές τους, εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς τους.

Πρόκειται για το επιστέγασμα μιας ολόκληρης προσπάθειας που εκτυλίχθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το θέμα προσεγγίστηκε διαθεματικά. Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους και συγκεκριμένα της κ. Μαρίας Παγίδα και της κ. Λαμπρινή Κώστα – Γκίκα, αλλά και της μουσικούς Σταυρούλας Κυριακοπούλου και της γυμνάστριας Βασιλικής Φουντούλη, δούλεψαν επί ένα χρόνο την παράσταση, τόσο στο μάθημα της Ιστορίας, όσο και της γυμναστικής, της μουσικής και των εικαστικών.

«Οι εκπαιδευτικοί έκαναν πραγματικά κατάθεση ψυχής και αυτό φάνηκε από το τελικό αποτέλεσμα. Τα βιβλία και μόνο δεν αρκούν. Οταν η μάθηση γίνεται με βιωματικό τρόπο τα παιδιά αφομοιώνουν καλύτερα τις γνώσεις που τους δίνονται», σημείωσε η Διευθύντρια του σχολείου Ιωάννα Λέμα.

Παράλληλα με τη χοροθεατρική παράσταση, οι μαθητές παρουσίασαν και έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών σχετικών με τη θρυλική Αργώ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου