ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Όλιβερ Στόουν ετοιμάζει ταινία για τον Έντουαρντ Σνόουντεν

ο-όλιβερ-στόουν-ετοιμάζει-ταινία-για-τ-385897

Ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν σχεδιάζει να κάνει ταινία για τον Έντουαρντ Σνόουντεν, τον πρώην εργαζόμενο της Εθνικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (NSA) που αποκάλυψε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και συγκλόνισε τον πλανήτη.

Ο Όλιβερ Στόουν και ο παραγωγός του Μορίτζ Μπόρμαν αγόρασαν τα δικαιώματα του βιβλίου The Snowden Files, The Inside Story of the World’s Most Wanted Man (Οι Φάκελοι Σνόουντεν, η Ιστορία του Πιο Καταζητούμενου Ανθρώπου στον Κόσμο), το οποίο έγραψε ο δημοσιογράφος του Guardian, Λουκ Χάρντινγκ.

Δημοσιογράφοι του Guardian, της εφημερίδας που δημοσίευσε τις πληροφορίες του Σνόουντεν, θα συνεργαστούν με τον σκηνοθέτη στην παραγωγή, ενώ θα αναλάβουν σύμβουλοι σεναρίου.

Δεν είναι γνωστό εάν ο Σνόουντεν διαφωνεί με την ταινία. Ο πρώην εργαζόμενος της NSA βρίσκεται στη Ρωσία, όπου έχει λάβει προσωρινό άσυλο.

«Πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες ιστορίες της εποχής μας» είπε ο Στόουν σε ανακοίνωσή του. «Μία πραγματική πρόκληση. Είμαι υπερήφανος που ο Guardian δουλεύει μαζί μας» τόνισε ο σκηνοθέτης.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου