ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ταινία κινουμένων σχεδίων

ταινία-κινουμένων-σχεδίων-390867

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τον κύκλο προβολών βραβευμένων ταινιών για τα παιδιά και όλη την οικογένεια στα μουσεία του δικτύου του. Οπως έχει καθιερωθεί πλέον, το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα παρουσιάζεται, ταυτοχρόνως, στα μουσεία του ΠΙΟΠ και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, μια παιδική ταινία της πρόσφατης κινηματογραφικής παραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό, το ερχόμενο Σάββατο 7 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι, θα προβληθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων «Ενα Παραμύθι για Δυο Κουνουπάκια» – Α Tale of Two Mozzies, (2007, 75’) του Δανού σκηνοθέτη Γιάνικ Χάστρουπ. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παραμύθι γεμάτο χιούμορ, ευρηματικούς διαλόγους, υπέροχες μουσικές και εντυπωσιακές χορογραφίες που έκανε πρεμιέρα στο 58ο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 2008.

Ο Γιάνικ Χάστρουπ συνεχίζει την πορεία που ο ίδιος χάραξε στο ευρωπαϊκό κινούμενο σχέδιο, με τα πρωτότυπα και έντονα χρωματισμένα σκίτσα και τους σκερτσόζικους χαρακτήρες. Η ταινία πραγματεύεται ζητήματα όπως η αγάπη, η διαφορετικότητα και η φιλία, δοσμένα με ευχάριστο και απολύτως κατανοητό τρόπο για τους μικρούς θεατές. Η ταινία θα παρουσιαστεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου