ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η νέα ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα στο διαγωνιστικό τμήμα του Λοκάρνο

η-νέα-ταινία-του-σύλλα-τζουμέρκα-στο-δι-415900

Στο διαγωνιστικό τμήμα του 67ου διεξαχθεί από 6 έως 16 Αυγούστου 2014, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα η νέα ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα, A Blast.

Ο σκηνοθέτης είχε συμμετάσχει με την προηγούμενη ταινία του, Χώρα Προέλευσης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2010.

Τον κεντρικό ρόλο της ταινίας, τη Μαρία, ερμηνεύει η Αγγελική Παπούλια. Η Μαρία τρέχει στην Εθνική Οδό. Πίσω της, φωτιά και μια τσάντα γεμάτη λεφτά. Μπροστά της, ο ατέλειωτος δρόμος. Μόλις μια μέρα πριν, ήταν μια στοργική μητέρα, ερωτευμένη σύζυγος, υπεύθυνη κόρη. Σήμερα, έχει επαναστατήσει. Και είναι αποφασισμένη να σαρώσει στο πέρασμά της ό,τι αγάπησε ποτέ, στη σύγχρονη Ελλάδα.

Με γυρίσματα σε Αθήνα, Αμβούργο και Πιερία, η ταινία είναι συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας και Ολλανδίας, έχει γυριστεί με την υποστήριξη του Ελληνικού και του Ολλανδικού Κέντρου Κινηματογράφου, των Κέντρων Κινηματογράφου Αμβούργου και Ρηνανίας-Βεστφαλίας, και τη συμμετοχή του γαλλογερμανικού καναλιού ZDF/ARTE.

Σημειώνει ο σκηνοθέτης: «Μέσα στα πυρετώδη χρόνια της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, το A BLAST μιλά για το τι σημαίνει να σε διαψεύδουν και να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Η Μαρία ξεκινά την ενήλικη ζωή της με τις καλύτερες προθέσεις. Δέκα χρόνια μετά, όπου κι αν κοιτάξει γύρω της, όλα έχουν ραγίσει. Απρόθυμη να συμφιλιωθεί με τη χαμένη της αξιοπρέπεια, την έλλειψη φροντίδας και την νικημένη της αγάπη για τη ζωή, η Μαρία επιτίθεται. Επιτίθεται στον εαυτό της, στο παρελθόν της και τους αγαπημένους της, στη χώρα της και στην αντίληψη των άλλων για το φύλο της, σε έναν άγριο αγώνα για την αλήθεια μέσα της και γύρω της».

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον χειμώνα και το σενάριο έχουν γράψει ο Σύλλας Τζουμέρκας και η Γιούλα Μπούνταλη.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου