ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προβολή στον Τσαλαπάτα

προβολή-στον-τσαλαπάτα-437148

Το ντοκιμαντέρ «Καλάβρυτα: Ανθρωποι και Σκιές» στο Δίκτυο Μουσείων του ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, συνεχίζει τον κύκλο προβολών επιλεγμένων ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών, κάθε μήνα, στα μουσεία του δικτύου του.

Η επόμενη προβολή που θα πραγματοποιηθεί, ταυτοχρόνως, σε όλα τα μουσεία σήμερα Τετάρτη 2 Ιουλίου στις 19:00, αφορά στο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ «Καλάβρυτα: Ανθρωποι και Σκιές» (2014 – 111’) του Ηλία Γιαννακάκη, που πραγματεύεται το αποτρόπαιο Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων από τους Γερμανούς, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο σκηνοθέτης, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό, συνθέτει στοιχεία και μαρτυρίες ώστε να (συνο)μιλήσει για μία από τις ζοφερότερες στιγμές της νεώτερης ιστορίας μας. Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το βραβείο της FIPRESCI (Διεθνής Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου) στο φετινό, 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα, συγκρότημα Τσαλαπάτα, Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος, τηλέφωνο 24210 29844.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου