ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Των τραγουδιών οι Μύθοι

των-τραγουδιών-οι-μύθοι-447074

Η Χορτωδία θα εμφανιστεί στις 28 Ιουνίου στο χώρο του Κυλινδρά

Πολυεθνής χορωδία, με βάση το Χόρτο! Το όνομά της Χορτωδία και μέλη μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής του Νοτίου Πηλίου. Για πρώτη φορά εμφανίζονται στην Αλλη Μεριά το Σάββατο 28 Ιουνίου στις 21:00 σε μια μοναδική βραδιά στο δροσερό και όμορφο χώρο του «Κυλινδρά» και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλλης Μεριάς, με χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τραγούδια διαφορετικών παραδόσεων και εποχών – από το μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας και από την Ελλάδα και την Ευρώπη έως την Αφρική – που μαζί με τον ενθουσιασμό και την αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι υπόσχονται ένα μοναδικό καλοκαιρινό, μουσικό ταξίδι. Τη Χορτωδία Νοτίου Πηλίου συνοδεύει ορχηστρικό σύνολο αποτελούμενο από τους: Πάνο Γαλανόπολο – πιάνο, Ελευθερία Φραγκουδάκη – φλάουτο, Νίκο Παπαθανασίου – κιθάρα και Αχιλλέα Τολούδη – κοντραμπάσο.

Η Χορτωδία (όπως ονομάστηκε το χορωδιακό σύνολο μετά την πρώτη του εμφάνιση στο Χόρτο το καλοκαίρι του 2012) απαρτίζεται από κατοίκους της περιοχής του Νοτίου Πηλίου. Πρόκειται για μια ερασιτεχνική χορωδία, κράμα εθνικοτήτων, ανθρώπων με όρεξη και αγάπη για το τραγούδι, που μοιράζονται την χαρά της μουσικής και της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Με την προτροπή και την στήριξη του Ιδρύματος Αγγελίνη-Χατζηνίκου, το αγκάλιασμα του δραστήριου Αναπτυξιακού Συλλόγου Χόρτου, την ένθερμη συμμετοχή του Συλλόγου οι Φιλοι των Καλντεριμιών και με την καθοδήγηση του μουσικού και πιανίστα Νίκου Αδρασκέλα, η Χορτωδία προσμετρά ήδη πολλές δυναμικές εμφανίσεις στη μέχρι τώρα πορεία της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου