ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βολιώτης στη Photo Biennale Θεσσαλονίκης

βολιώτης-στη-photo-biennale-θεσσαλονίκης-450295

Συμμετέχει ο Λευτέρης Πλαβός μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου

Ο Βολιώτης Λευτέρης Πλαβός, μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου συμμετέχει στη Photo Biennale 2014 στη Θεσσαλονίκη. Η θεματική τριλογία της Photo Biennale (Χρόνος, Τόπος, Λόγος), ολοκληρώνεται φέτος με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης να «παίρνει τον Λόγο» από το Μάιο έως και τον Αύγουστο του 2014.

Η έκθεση «Λόγος ΙΙΙ» θα φιλοξενηθεί στα Γραφεία Στρατού (Λιμάνι Θεσ/νίκης, Α’ Προβλήτα, αριστερά από την είσοδο Ερυθρού Σταυρού) από 9 Μαΐου έως 30 Ιουλίου.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Marine Dricot, Augustin Rebetez, Anuta Skrypnychenko, Elena Sukhoveeva, Victor Khmel, Lutsenko Sergey Sergeyevich, Kristina Williamson, Έλλη Βόγκλη, Αναστασία Δημητριάδη, Γρηγόρης Δίγκας, Γιάννης Κωσταρής, Παναγιώτης Παπαδημητρόπουλος, Ελευθέριος Πλαβός, Κάρμεν Πολυδώρου, Σόνια Σαρκισιάν.

Στη συγκεκριμένη θεματική ενότητα εντάσσεται και η φωτογραφική δουλειά του Ελευθέριου Πλαβού με τίτλο «νεύω». Στην προσπάθειά του αυτή επιχειρεί να αποτυπώσει φωτογραφικά την παιδική ψυχή που αναζητά μέσο έκφρασης των μυριάδων εικόνων που αναβλύζουν από τα σπλάχνα της. Και κάπου εκεί συναντά το «λόγο» που λειτουργεί σαν μια γέφυρα που άλλοτε ενώνει κι άλλοτε χωρίζει. Τούτος ο λόγος, παράλληλα και ταυτόχρονα με την παιδική ψυχή θα γίνει ά-λογος, λογικός και παράλογος, ενίοτε υπέρ-λογος αλλά πάντα υπόλογος στην ίδια του τη φύση. Θα διατηρεί καθάριο το όποιο νεύμα προς την αδευτέρωτη παιδική ψυχή και θα παραμένει λόγος και αφορμή για τη συνέχεια…Την αέναη προσπάθεια να κλείσεις χίλιες λέξεις σε μια εικόνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου