ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στο Γιάννη Σπανό

αφιέρωμα-στο-γιάννη-σπανό-452222

Συναυλία της Χορωδίας των μαθητών του «Προμηθέα» στην αυλή του Μουσείου

Μουσική συναυλία – αφιέρωμα στο μεγάλο Ελληνα συνθέτη Γιάννη Σπανό, πραγματοποιούν τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου «Προμηθέας», σε συνεργασία με τη ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σήμερα Σάββατο 21 Ιουνίου στις 20.30, στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, στο πλαίσιο των κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

H μεικτή χορωδία δυο φωνών του «Προμηθέα», σε διδασκαλία και διεύθυνση της μουσικού Ερρικας Πατρικίου θα ερμηνεύσει μια ποικιλία από αξέχαστες μουσικές συνθέσεις του Γιάννη Σπανού. Κεντρικό άξονα αποτελεί η μελοποιημένη, από το συνθέτη ποίηση, όπως αποδόθηκε στη μουσική σειρά «Ανθολογία».

Στην παράσταση, τα μουσικά μέλη διανθίζονται με απαγγελίες, αφηγηματικό αναλόγιο και χορογραφίες της κ. Βαλατσού. Οι φωνές των παιδιών του «Προμηθέα» «αγκαλιάζονται» με τις φωνές των σπουδαίων νέων ερμηνευτών, Χρήστου Κωνσταντόπουλου και Ερρικας Πατρικίου. Στο πιάνο συνοδεύει ο Ηλίας Χατζόγλου και στο σαξόφωνο ο Θανάσης Γατής. Το ταξίδι των ήχων και της ποίησης φωτίζει μαγικά ο Τάσος Κουλούρης.

Με πρωτοβουλία των παιδιών του «Προμηθέα» και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Γηροκομείου Βόλου, η συναυλία αφιερώνεται στους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου ως μια ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και κοινωνικής συνομιλίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αντί αντιτίμου ας προσφερθούν ένα ή περισσότερα τρόφιμα μακράς διαρκείας προς ενίσχυση του Γηροκομείου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου