ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «Έλληνες του Καΐρου» σε Μουσείο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας

οι-έλληνες-του-καΐρου-σε-μουσείο-της-453237

Τα ίχνη από την ιστορία των Ελλήνων του Καΐρου, αλλά και το παρόν των μελών της παροικίας, «αιχμαλωτίζουν» με το φακό τους, ο Παύλος Κοζαλίδης και η Αθηνά Καζολέα, στην έκθεση φωτογραφίας, που φιλοξενείται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Μαχμούντ Μουχτάρ, της αιγυπτιακής πρωτεύουσας μέχρι τις 25 Ιουνίου.

Η έκθεση με τίτλο «Οι Έλληνες του Καΐρου», πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Κάιρο σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου και αποτελεί την κεντρική εκδήλωση της θερινής ελληνο-αιγυπτιακής Πολιτιστικής Εβδομάδας.

Οι Έλληνες του Καΐρου, επιφύλαξαν συγκινητική υποδοχή στους φωτογράφους, τόνισε η κ. Καζολέα, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μας άνοιξαν τα σπίτια, την καρδιά τους, μας εμπιστεύτηκαν, μας μίλησαν, μας φιλοξένησαν» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η ικανοποίηση των μελών της παροικίας για την έκθεση ήταν το «βραβείο» των δύο φωτογράφων.

Με ρομαντική και συναισθηματική διάθεση προσέγγισε το θέμα ο κ. Κοζαλίδης. Όπως είπε, «οι άνθρωποι είναι καθρέφτης» και αν ο φωτογράφος τους προσεγγίσει με σεβασμό, ενδιαφέρον, θετική περιέργεια και τους δώσει χώρο, συμπεριφέρονται ανάλογα.

Το καλλιτεχνικό αυτό πρότζεκτ είναι σε εξέλιξη, τόσο σε ό,τι αφορά τη φωτογράφηση όσο και την έρευνα και μετά την ολοκλήρωσή του θα εκτεθεί στο Μουσείο Μπενάκη.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου