ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περιβαλλοντικές δράσεις μετά… μουσικής

περιβαλλοντικές-δράσεις-μετά-μουσι-464237

Υπαίθρια συναυλία του τμήματος Γεωπονίας με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος

Περιβαλλοντικά μηνύματα έστειλε προς κάθε κατεύθυνση η προχθεσινή συναυλία που διοργάνωσε το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον πεζόδρομο της Τ. Οικονομάκη, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Περιβάλλοντος. Η καρδιά της πόλης γέμισε από τα εύηχα ηχοχρώματα της μπάντας, που αποτελούνταν από φοιτητές του ίδιου τμήματος, οι οποίοι εξέφρασαν με τον πιο μελωδικό τρόπο τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιείται για πρώτη φορά, πλαισιώνοντας με μελωδικές πινελιές τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις του τμήματος και την στοχευμένη έρευνα που πραγματοποιείται, με επίκεντρο στην προστασία του περιβάλλοντος και την ορθολογική διαχείριση των υδατίνων πόρων. «Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος ασχολείται με το περιβάλλον και αποφασίσαμε φέτος αντί να κάνουμε μια οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση, να διοργανώσουμε ένα πάρτι στο δρόμο, με τη συμμετοχή των φοιτητών» επεσήμανε η Στέλλα Ματσιόρη, επίκουρη καθηγήτρια και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ίδιου τμήματος, μιλώντας στον Ταχυδρόμο.

Παράλληλος και εξίσου ουσιαστικός στόχος του τμήματος, είναι να συνδεθεί με την τοπική κοινωνία, με δράσεις κοινού ενδιαφέροντος, ενώ όπως υπογραμμίζει η κ. Ματσιόρη «πιστεύουμε ότι η κοινωνία και τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα πρέπει να είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, και γι’ αυτό το λόγο θελήσαμε να βγούμε στο δρόμο και να πραγματοποιήσουμε συναυλία σε κεντρικό σημείο της πόλης».

Στόχος και επιδίωξη των υπευθύνων του τμήματος, στους οποίους ανήκει, σημειωτέον, η παραπάνω πρωτότυπη ιδέα, είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών και των νεώτερων, γενικά, μελών της τοπικής κοινωνίας κυριολεκτικά από το θρανίο. «Προσπαθούμε, και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας, και με συναντήσεις με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το νέο έτος. Εχουμε ένα σχέδιο συνεργασίας, τονίζει η ομιλούσα, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αλλά και στο πλαίσιο της ενημέρωσης των σχολείων για τις δραστηριότητές μας. Δεχόμαστε πάρα πολλές φορές σχολεία στο τμήμα μας και ένας λόγος που το θέλουμε είναι και αυτός, να αναπτύξουμε, δηλαδή όσο μπορούμε, λίγη περιβαλλοντική συνείδηση επιπλέον στα παιδιά μας».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Φωτό: Ηλίας Καράτσαλος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου