ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκλάπη πολύτιμο Stradivarius ηλικίας 300 ετών

εκλάπη-πολύτιμο-stradivarius-ηλικίας-300-ετών-470564

Ένα από τα πλέον πολύτιμα μουσικά όργανα στον κόσμο, ένα βιολί Stradivarius ηλικίας 300 ετών, εκλάπη από άγνωστους δράστες στη διάρκεια ένοπλης επίθεσης στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ λίγο μετά την πραγματοποίηση συναυλίας.

Το σπάνιο βιολί βρισκόταν στην κατοχή του διευθυντή της συμφωνικής ορχήστρας της πόλης, Φρανκ Άλμοντ, ο οποίος δέχτηκε επίθεση στο πάρκινκ κολεγίου, λίγη ώρα μετά την πραγματοποίηση συναυλίας.

«Η καλλιτεχνική κληρονομιά του Μιλγουόκι υπέστη επίθεση και κλοπή χθες βράδυ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, εκτιμώντας ότι η αξία του ηλικίας 300 ετών βιολιού ανέρχεται σε επταψήφιο αριθμό.
Το 2008, σε δημοσίευσή του στο περιοδικό Journal Sentinal, ο πωλητής βιολιών Στέφαν Χέρς είχε εκτιμήσει την αξία του συγκεκριμένου βιολιού περά τα 3,5 εκατ. δολάρια.

Το βιολί, το οποίο στους μουσικούς κύκλους είναι γνωστό ως “Lipinski” Stradivarius, χρονολογείται το 1715 και βρισκόταν στην κατοχή του Άλμοντ ως δάνειο από τους ανώνυμους ιδιοκτήτες του. Ο Άλμοντ είχε χαρακτηρίσει τους ιδιοκτήτες τους ως ανθρώπους με «ισχυρούς δεσμού με το Μιλγουόκι».
Το 2010 ένα βιολί Stradivarius είχε κλαπεί από έναν μουσικό σε σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου. Ο κλέφτης του, ο οποίος είχε αποπειραθεί να το πουλήσει για 100 λίρες, ενοπίστηκε και εστάλη στη φυλακή. Τον περασμένο μήνα το συγκεκριμένο βιολί είχε πωληθεί σε δημοπρασία έναντι 1,38 εκατ. λίρες.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου