ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση ελληνικών έργων τέχνης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

έκθεση-ελληνικών-έργων-τέχνης-στο-ευρ-478833

Με την ευκαιρία της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκαινίασε έκθεση ελληνικών έργων τέχνης, στην οποία παρουσιάζεται η δουλειά 28 καλλιτεχνών.

Η έκθεση περιλαμβάνει από έργα σε χαρτί, του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, τα οποία συνδέουν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη με τις ελληνικές συμβάσεις, έως πίνακες ενός από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς καλλιτέχνες, του Αλέκου Φασιανού, ο οποίος εκφράζει με σύγχρονο τρόπο την ελληνική μυθολογία και ιστορία και δίνει κεντρικό ρόλο στον άνθρωπο.

Η ευρωβουλευτής ’Αννυ Ποδηματά απο το βήμα της εκδήλωσης ανέφερε ότι η τέχνη και ο πολιτισμός ενώνουν τους λαούς της Ευρώπης. Είναι μέρος του κοινού μας παρελθόντος και της κοινής μας ταυτότητας – πολύ πριν από τη δημιουργία της οικονομικής και πολιτικής μας Ένωσης.

«Σε αυτούς τους καιρούς που διέπονται από έλλειψη εμπιστοσύνης και αμφισβήτησης αξιών, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε όλους τους τομείς για να δώσουμε και πάλι στους πολίτες μας την αίσθηση ότι ανήκουν σε μια κοινότητα δικαίου, αξιών και πολιτισμού» σημειώνει η ελληνίδα ευρωβουλευτής για να προσθέσει : «Η ελληνική τέχνη μπορεί να συμβάλλει σημαντικά σε αυτό. Τα επιτεύγματα της αρχαίας Ελλάδας επηρέασαν την δυτική τέχνη για αιώνες ενώ η σύγχρονη Ελλάδα σφύζει από ταλαντούχους καλλιτέχνες οι οποίοι παράγουν εξαιρετικά έργα υψηλής ποιότητας, πρωτότυπα και με φαντασία».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου