ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζωντανός αφηγηματικός λόγος

ζωντανός-αφηγηματικός-λόγος-497370

Η λαϊκή παράδοση έχει δημιουργήσει και μεταδώσει ιστορίες που μιλούν για τη Μοίρα αλλά και ιστορίες που μιλούν για την Ελευθερία. Ο παλαιότερος Έλληνας αφηγητής Στέλιος Πελασγός αφήνει για ένα διήμερο το Πήλιο και θα βρίσκεται στην Αθήνα την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιανουαρίου για να μας ξεβοτανίσει από τα ζιζάνια της Μοίρας έναν κήπο ελευθερίας.

Στο Μουσείο συναισθημάτων παιδικής ηλικίας, την Παρασκευή, συνεχίζει το εργαστήρι του ενάντια στο Φόβο στις 17.00 μ.μ., με το θέμα, τους εσωστρεφείς ανθρώπους και τους τρόπους που αντιμετωπίζουν το Φόβο, τον Έλληνα Σταχτοπούτη και τον Άραβα Αλλαντίν. Το Σάββατο στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα δίνει μια παράσταση αφήγησης θρύλων και παραμυθιών για παιδιά με τίτλο: «Μη Φοβάσαι». Ο Φόβος, μας θυμίζει, είναι πάντοτε φόβος της Ελευθερίας, είναι υποταγή στη Μοίρα.

Το πρωί του Σαββάτου οι μαθητές των εργαστηρίων του «Πώς να αφηγείσαι σαν να ξαναφτιάχνεις τον κόσμο» θα ασχοληθούν με το Ζώο στη μυθική σκέψη και τις λαϊκές ιστορίες, τις τεχνικές αφήγησης ιστοριών με ζώα, αλλά και την κατανόηση του συμβολικού τους βάρους. Το βράδυ του Σαββάτου στις 20.00 π.μ. αφηγείται στο θέατρο Μαιρηβή (Σαχτούρη και Σαρρή, Ψυρή) την παράσταση: «Να σου πω τη Μοίρα σου» με ιστορίες για μοιραίους, αλλά και ελεύθερους ανθρώπους.

Στο Βόλο συνεχίζονται τα εργαστήρια παραμυθιού και δημιουργικού λόγου κάθε Τετάρτη 20.00-22.00 μ.μ (Πολυμέρη και Περαιβού). Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες www.storytelling.gr, www.mairivi.gr, www.mce.gr.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου