ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία στο Ωδείο

συναυλία-στο-ωδείο-508826

Με την πανηγυρική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στις 19:30 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, ολοκληρώνεται ο κύκλος σεμιναρίων που πραγματοποιεί το σύνολο μουσικής δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Ενωδόν» στο Δημοτικό Ωδείου Βόλου, χάρη στην ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Στη συναυλία συμμετέχουν σπουδαστές, αλλά και το σύνολο «Ενωδόν» και θα γίνει και η βράβευση του καλυτέρου σπουδαστή των σεμιναρίων.

Οι δράσεις εντάσσονται στο φιλόδοξο και διευρυμένο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που προσφέρει δωρεάν τη χαρά της ακρόασης ζωντανής μουσικής, ως ένα αγαθό στο οποίο μπορούν και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Επίσης προγραμματίζεται μουσικό/αναγνωστικό δρώμενο στη δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Βόλου, όπου με διαδραστική συμμετοχή παιδιών του δημοτικού θα συνδυαστούν δημιουργικά και βιωματικά οι λογοτεχνικές με τις μουσικές αναγνώσεις, με τη συμμετοχή και την καθοδήγηση πάντα του συνόλου «Ενωδόν». Η συμμετοχή των σπουδαστών σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις, καθώς και στα σεμινάρια είναι εντελώς δωρεάν.

Το σύνολο μουσικής δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «ΕΝΩΔΟΝ» , με πλούσια συναυλιακή παρουσία, σημαντική δράση σε εκπαιδευτικά και κοινωνικού περιεχομένου προγράμματα και πολλαπλή συμμετοχή ως επισήμως προσκεκλημένο σύνολο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Διεθνές Σεμινάριο Καλαβρύτων, δημιουργήθηκε το 2004 από μια εσωτερική ανάγκη μιας παρέας φίλων και συναδέλφων μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, να επεκτείνουν τη φιλία σε μια μουσική συνεργασία ενός προφανώς απροσδόκητου και ασυνήθιστου συνδυασμού οργάνων: Έγχορδα, Χάλκινα και Πιάνο. Έχει συμπράξει με διάσημους καλλιτέχνες του εξωτερικού όπως οι Scott Hartmann τρομπόνι, Vincent DiMartino τρομπέτα, αλλά και Έλληνες κορυφαίους μουσικούς, όπως οι Γιώργος Φαρούγγιας (ΟΛΣ) φαγκότο, Γιάννης Καραμπέτσος (ΚΟΑ) και Γιώργος Λασκαρίδης (ΚΟΘ) τρομπέτα, Χριστίνα Παντελίδου (ΚΟΑ) όμποε κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου