ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία στην Παλιά Ηλεκτρική

συναυλία-στην-παλιά-ηλεκτρική-526618

«Με την πρώτη σταγόνα της βροχής…έπεσε έρωτας» τιτλοφορείται η εορταστική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί σημερα Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 21.30 στην Παλιά Ηλεκτρική. Η αυριανή συναυλία εντάσσεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Στην αυριανή συναυλία συναντιούνται και συνομιλούν δύο γίγαντες της μουσικής, ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Σταμάτης Κραουνάκης υπό την τρυφερή ματιά της ερμηνεύτριας – μουσικού Έρρικας Πατρικίου και των συνεργατών της. Όλοι μαζί διασκεύασαν και παρουσιάζουν τα πασίγνωστα τραγούδια των δύο μεγάλων συνθετών με jazz διάθεση.

Ο Ηλίας Χατζόγλου στο πιάνο, ο Φάνης Παναγιωτόπουλος στο σαξόφωνο, ο Γιάννης Καραμανιόλας στο κοντραμπάσο και ο Δημήτρης Γκαβαρδίνας στα τύμπανα, συνθέτουν την ξεχωριστή μουσική βραδιά, που θα πραγματοποιηθεί την προπαραμονή των Χριστουγέννων.

Κραουνάκης και Χατζιδάκις, Χατζιδάκις και Κραουνάκης, αναλλοίωτοι στο χρόνο, όαση μέσα στους χαλεπούς καιρούς, σε μια σχέση μουσικά βαθιά συγγενική, παίρνουν από το χέρι το κοινό σε ένα ταξίδι στη χώρα των μουσικών θαυμάτων. «Αυτή η νύχτα μένει», «Μαρόκο», «Γόβα στιλέτο», «Τα παιδιά του Πειραιά», «Μην τον ρωτάς τον ουρανό», «Η σωτηρία της ψυχής», «Μια πόλη μαγική», «Αθανασία», είναι λίγα από τα πολλά τραγούδια που ενέπνευσαν τους τρεις Βολιώτες καλλιτέχνες που επιμένουν να ζουν κάπου στους πρόποδες του Πηλίου και να δημιουργούν μια παράσταση από καρδιάς με τον τίτλο: «Με την πρώτη σταγόνα της βροχής… έπεσε έρωτας». Η παράσταση παρουσιάστηκε το Νοέμβρη στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία και από Ιανουάριο θα ξαναπαρουσιαστεί σε σημαντικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Οι συντελεστές

Η Έρρικα Πατρικίου είναι μουσικός- ερμηνεύτρια καθηγήτρια φωνητικής, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία και είναι κάτοχος των πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας, ολοκληρώνοντας τις μουσικές της σπουδές με καθηγητή των μαέστρο Γιάννη Καρκάλα. Αρχικά ασχολήθηκε με το κλασικό τραγούδι και πήρε το δίπλωμα Μονωδίας με βαθμό Αριστα παμψηφεί ως Δραματική Σοπράνο. Αργότερα ασχολήθηκε με το ελληνικό σύγχρονο τραγούδι και κατέχει τα πτυχία Ελληνικού Τραγουδιού και Ελαφρού Τραγουδιού. Έχει δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και σε συνεργασία με τον πιανίστα-συνθέτη Ηλία Χατζόγλου έχει παρουσιάσει κύκλους αφιερωμάτων σε πολύ σημαντικούς χώρους στην Ελλάδα ως σολίστ όπως το θέατρο Badminton, το Half Note, το θέατρο Χυτήριο, το Καμπαρέ Βολτέρ κ.α. Έχει ασχοληθεί με το παιδικό μουσικό θέατρο και έχει παρουσιάσει τη Λιλιπούπολη στον Ιανό, αλλά και στην παλιά ηλεκτρική για μια σχολική χρονιά σε πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία. Μεγάλη της αγάπη δηλώνει πως είναι το μουσικό θέατρο και από φέτος σε συνεργασία με τη νηπιαγωγό – θεατρολόγο Ευθυμία Γάτου και τον Ηλία Χατζόγλου, ετοίμασαν και παρουσιάζουν ένα άρτιο μουσικό παραμύθι.

O Δημήτρης Γκαβαρδίνας ξεκίνησε να ασχολείται με τα τύμπανα από 10 ετών. Είναι κάτοχος των πτυχίων ντραμς, λάτιν, παραδοσιακών και συμφωνικών κρουστών. Επαγγελματικά ασχολείται από μικρή ηλικία ως μέλος της Εστουδιαντίνας της Νέας Ιωνίας. Εχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με γνωστούς καλλιτέχνες. Μετά το τέλος των στρατιωτικών του υποχρεώσεων πέρασε πρώτος στο Modern Music School μετά από οντισιόν.

Ο Γιάννης Καραμανιώλας γεννήθηκε στο Βόλο, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει στο Πήλιο. Ο πατέρας του Χαράλαμπος, ο οποίος είναι από τους τελευταίους πρακτικούς λαϊκούς οργανοπαίχτες του ζουρνά του Πηλίου, υπήρξε ο καθοδηγητής για το ενδιαφέρον του για τα ελληνικά παραδοσιακά όργανα όπως ζουρνάς, νταούλι, μπουζούκι, και ταμπουρά. Αυτοδίδακτα ασχολήθηκε με την κλασική κιθάρα και το ηλεκτρικό μπάσο, ενώ στην περίοδο των φοιτητικών χρόνων εργαζόταν ως μπασίστας, και δίδασκε παράλληλα μπουζούκι. Όμως, το κοντραμπάσο θα αποτελέσει την τελική επιλογή, καθώς και τη μεγάλη του αγάπη.

Δάσκαλός του ο γνωστός σολίστ και πρώτο κοντραμπάσο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Β. Παπαβασιλείου και μετέπειτα η Ν. Χατζή, μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου. Συμμετείχε στη δημιουργία και στα πρώτα βήματα της ορχήστρας Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως, Αγάθωνας, Χρ. Αηδονίδης, Ελ. Βιτάλη, Γλυκερία, Π. Θαλασσινός, Ανδ.Κατσιγιάννης, Αρ. Κετιμέ, Παν. Λάλεζας, Μαριώ, Μαν. Μητσιάς, Δημ. Μπάσης, Γ. Νέγκα, Γιώρ. Νταλάρας, Σοφ. Παπάζογλου, Volos Jazz Orchestra και άλλοι. Δισκογραφικά έχει συμμετάσχει σε 15 δίσκους.

Ο Φάνης Παναγιωτόπουλος σπούδασε σαξόφωνο στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου με το Γιώργο Βασιλάτο και το Νίκο Νεύρο σε jazz θεωρητικά. Η μεγάλη του αγάπη για την jazz μουσική, τον οδήγησε επί μακρόν στη μελέτη μεγάλων συνθετών και μουσικών της τζαζ σκηνής. Ως αποτέλεσμα της σολιστικής του καριέρας έχει δημιουργήσει συνεργασίες με αξιόλογους μουσικούς στην Ελλάδα. Ως καθηγητής σαξοφώνου έχει συνεργαστεί με το ωδείο Φουντούλη. Στο Makrinitsa jazz festival 2013 παρουσίασε σεμινάριο σαξοφώνου. Έχει συνεργαστεί με τους Old fashion jazz Band, Martha Moreleon & Los Mangos, Blues Trackers & Louisiana Red, Blues Wire, Jeronimo brothers, Praxis Band, Volos jazz orchestra. Εχει συμμετάσχει επίσης σε δισκογραφικές δουλειές.

Ο συνθέτης και πιανίστας Ηλίας Χατζόγλου, γράφει και παρουσιάζει μουσικά έργα για θεατρικές/μουσικές παραστάσεις, συνθέτει κύκλους μελοποιημένων τραγουδιών Ελλήνων ποιητών/στιχουργών, ηλεκτροακουστική και ηλεκτρονική μουσική. Οργανώνει workshops με αντικείμενο τη δημιουργία μουσικής και τη χρήση υπολογιστή κι εξειδικευμένου λογισμικού στη μουσική παραγωγή. Είναι μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΙΜ). Με έργα του έχει προσκληθεί και συμμετάσχει σε φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις φορέων όπως «11η Biennale 2003» στην Αθήνα, «Ημέρες Ηλεκτροακουστικής Μουσικής», «Ινστιτούτο Έρευνας Μουσικής και Ακουστικής» (ΙΕΜΑ), «Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής», Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμος Βόλου, Ιωλκός Κέντρο Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τα Τμήματα Μουσικής Τεχνολογίας της Κρήτης και της Κεφαλλονιάς. Συνδιοργάνωσε και δίδαξε στο μουσικό εργαστήρι για νέους στην Αλόννησο. Με τη μουσικό κι ερμηνεύτρια Έρρικα Πατρικίου παρουσιάζουν μουσικές παραστάσεις-αφιερώματα σε Έλληνες Συνθέτες και Ποιητές, μουσικά έργα για παιδιά, σε θεατρικούς χώρους και μουσικές σκηνές στο Βόλο και την Αθήνα. Εχει συνθέσει κατά παραγγελία μουσική για θεατρικά έργα για το θεατρικό εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου και το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου και έχει σημαντική δισκογραφική παρουσία.

Η είσοδος για το κοινό είναι 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στο Δίαυλο, Τοπάλη 14 και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2421025363. Στο Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής προπώληση πραγματοποιείται μια ώρα πριν τη συναυλία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου