LIFE STYLE

Βασιλιάς της σκηνής ο Μπον Τζόβι

βασιλιάς-της-σκηνής-ο-μπον-τζόβι-534068

Αμύθητα ποσά κέρδισαν και αυτήν τη σεζόν διάσημοι καλλιτέχνες που έβαλαν φωτιά στη σκηνή με τις περιοδείες τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αν και η χρονιά που μας αποχαιρετά καθόλου δεν ευνόησε το φιλοθεάμον κοινό της Ευρώπης ώστε να παρακολουθήσει ζωντανά τους αγαπημένους του καλλιτέχνες, τα ταμεία χτύπησαν κόκκινο σε Αμερική και Αυστραλία όπου τα περισσότερα σόου ήταν σολντ άουτ. Στην κορυφή των πιο επιτυχημένων τουρνέ παγκοσμίως, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού «Billboard» για τη σεζόν 2012-2013, φιγουράρει ο Τζον Μπον Τζόβι με την περιοδεία του «Because we can».

Ο ρόκερ απέδειξε ότι πραγματικά «μπορεί» μέσα σε έναν μόλις χρόνο να συγκεντρώσει 205 εκατ. δολάρια με 90 sold out συναυλίες, από την Ιαπωνία ως το Μεξικό. Το φιλανθρωπικό του έργο, η συνεργασία του με τον Ομπάμα στο πρόγραμμα του Λευκού Οίκου για τις κοινοτικές λύσεις και ο απόηχος της επιτυχίας του -κυρίως στο γυναικείο κοινό- τη δεκαετία του ’90, τοποθετούν τον Μπον Τζόβι, που πλασάρεται ως η καλύτερη ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου, στην κορυφή άλλης μιας λίστας που συνδέεται με εκατομμύρια.

Στη δεύτερη θέση των πιο επιτυχημένων τουρνέ έρχεται ο «αθάνατος» Μάικλ Τζάκσον και το σόου-αφιέρωμα του Cirque Du Soleil, «The Immortal Tour Show», ενώ στην πεντάδα με τις πιο επιτυχημένες τουρνέ βρίσκονται δύο κυρίες που απασχολούν σχεδόν καθημερινά τα media. Ο λόγος για την εκκεντρική Pink και τη σέξι Ριάνα, που κρατούν την τρίτη και την πέμπτη θέση με 147 εκατ. δολάρια και 136 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.

Σπρίνγκστιν και Στόουνς

Την πεντάδα συμπληρώνει ο Μπρους Σπρίνγκστιν, που έως τα τέλη του Μαρτίου θα βρίσκεται σε περιοδεία στην Αυστραλία, ενώ έπαιξε φέτος μπροστά σε 1.359.000 άτομα σε 53 σόου σε όλο τον κόσμο. Ακολουθεί ο Μικ Τζάγκερ και η ακούραστη παρέα των Ρόλινγκ Στόουνς που εξακολουθούν να εμπνέουν τους θαυμαστές τους. Η τουρνέ τους, που ολοκληρώθηκε με τη μεγαλειώδη εμφάνισή τους στο Γκλάνστονμπερι μπροστά σε 153.000 άτομα και με τις δύο συναυλίες τους στο Hyde Park, είχε συνολικό κέρδος 126 εκατ. δολάρια. Ο Ρότζερ Γουότερς, οι Depeche Mode, η Madonna, o Πολ ΜακΚάρτνεϊ, οι Fleetwood Mac και οι Iron Maiden είναι οι «παλιοί» της χρυσής 25άδας με τις πιο κερδοφόρες περιοδείες, ενώ η Μπιγιονσέ, ο Τζάστιν Μπίμπερ, η Τέιλορ Σουίφτ, ο Τζάστιν Τίμπερλέικ, η Λέιντι Γκάγκα και οι One Direction ανήκουν στη νέα γενιά επιτυχημένων περφόρμερ.

«Σάρωσε» το σόου για τον Τζάκσον

Περίπου 1,5 εκατ. θεατές σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τα 205 σόου του Cirque Du Soleil που ήταν αφιερωμένα στον Μάικλ Τζάκσον. Χρησιμοποιώντας τα τραγούδια του βασιλιά της ποπ οι ακροβάτες του Τσίρκου του Ηλιου έστησαν ένα μουσικοχορευτικό θέαμα που απέφερε στον καλλιτεχνικό οργανισμό συνολικό κέρδος 157 εκατ. δολαρίων. Το σόου που έχουν ανοίξει πολλοί σταρ, όπως ο Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί, η Ναόμι Κάμπελ, η Μπιγιονσέ, η Τζένιφερ Λόπεζ συνεχίζεται παράλληλα με άλλες περιοδείες του διάσημου θιάσου, όπως αυτή του «Alegria» που ήρθε και στη χώρα μας τον Σεπτέμβρη του 2012. Η τουρνέ του «The Immortal Word Tour» που ξεκίνησε το 2011, ήταν το πιο κερδοφόρο σόου στην Αμερική σύμφωνα με τη λίστα του forbes για τη χρονιά.

Ποιοι «ετοιμάζουν βαλίτσες» για το 2014

Μόλις χθες άνοιξαν οι πωλήσεις για την περιοδεία της Μπιγιονσέ σε Αγγλία και Σκοτία, με στάσεις στο Μάντσεστερ, στη Γλασκόβη και στο Λονδίνο ενώ στις αρχές του χρόνου αναχωρούν για τη νέα τους περιοδεία οι Ρόλινγκ Στόουνς. Με το σόου «On Fire» θα επισκεφθούν αρχικά το Αμπου Ντάμπι, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Παγκόσμια περιοδεία ξεκινούν το 2014 και οι αγαπημένοι των εφήβων One Direction, που θα βρεθούν και στη γειτονική μας Ιταλία.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου