ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικές της Μεσογείου

μουσικές-της-μεσογείου-553817

Μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στις Μουσικές της Μεσογείου παρουσιάζει το Μουσικό Σχολείο Βόλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σήμερα Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ. Πρόκειται για μία παρουσίαση του επιτυχημένου προγράμματος που το σχολείο παρουσίασε τον περασμένο Ιούνιο στο κατάμεστο θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», ενώ τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του συλλόγου.

Μέρος του προγράμματος είναι αφιερωμένο στη μουσική και τα τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ενός Βολιώτη καλλιτέχνη με σπουδαίο έργο και σημαντική μέχρι τώρα παρουσία στη μουσική σκηνή της χώρας μας, ο οποίος θα τιμήσει τη συναυλία με την παρουσία του.

Οι μαγικές φωνές των μαθητών του Μουσικού Σχολείου μέσα από ένα ξεχωριστό μουσικό οδοιπορικό δημιουργούν εκείνες τις γέφυρες που όλοι έχουμε ανάγκη να διαβούμε, κυρίως στους καιρούς μας, ώστε να νιώσουμε ότι στη «γειτονιά» της Μεσογείου όλοι έχουμε τα ίδια προβλήματα αλλά και τα ίδια όνειρα. Σε δύσκολους καιρούς, ο πολιτισμός και ιδιαίτερα η μουσική ενώνει τις καρδιές των ανθρώπων. Οι ήχοι και οι μουσικές της Μεσογείου με καράβι το Μουσικό Σχολείο Βόλου θα ταξιδέψουν νοερά τους παριστάμενους με ένα δίωρο μουσικό πρόγραμμα στις πανέμορφες χώρες της Μεσογείου.

Κύριο χαρακτηριστικό τα διαφορετικά ηχοχρώματα της μουσικής κουλτούρας και του πολιτισμού των χωρών της Μεσογείου γενικότερα, με αρχή τους ήχους των Βαλκανίων έως τους έντονους ρυθμούς της Ανατολής και από τη ρομαντική Ιταλία έως το ισπανικό φλαμένγκο.

Η ανάδειξη της πολυφωνικής φωνητικής και ορχηστρικής παράδοσης των μεσογειακών λαών μέσω της μουσικής αυτής παράστασης σκοπό έχει να αναδείξει αλλά και να αποδείξει ότι οι μουσικές της Μεσογείου αγγίζουν τις καρδιές όλων μας γιατί ακριβώς είναι «φτιαγμένες» από ανθρώπους που έχουν περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές Ζαφείρης Κουκουσέλης Ζαφείρης, Ανδρέας Κατσιγιάννης, Κερασία Σιάρα, Ιωάννα Χατζάκη και Δέσποινα Λουκίδου έχουν αναλάβει την προετοιμασία της ορχήστρας, της χορωδίας και των σολίστ, ώστε η βραδιά να είναι αντάξια των προσδοκιών και του αθηναϊκού κοινού και η πόλη μας να εκπροσωπηθεί επάξια με το μουσικό αυτό ταξίδι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου