Ολα είναι μουσική

Τελευταία ενημέρωση: 2013-12-02, 11:20:33
Ολα είναι μουσική

Μουσική βραδιά θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 8 μμ στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης (Κ. Καρτάλη - Ανθ. Γαζή), στο πλαίσιο του κύκλου πολιτιστικών εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια 2013» που οργανώνονται από το Ιδρυμα Δεληγεώργη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος μουσικές επιτυχίες από κινηματογράφο και στο δεύτερο μέρος ελαφρά ελληνικά τραγούδια. Συντελεστές του προγράμματος είναι: Αντιγόνη Μαβίδη (soprano), Έλενα Λεφάκη (soprano) και στο πιάνο η Φανή Παρασκευά.

Η Αντιγόνη Μαβίδη ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία τα πρώτα της βήματα στο χώρο της μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου μαθαίνοντας πιάνο, θεωρητικά και κλασικό τραγούδι. Από εκεί πήρε πτυχία αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, με καθηγήτρια την Α. Θεοδώρου, δίπλωμα μονωδίας (Άριστα παμψηφεί και Α΄Βραβείο) με καθηγήτρια την Ι. Τρούσσα. Επίσης από το Ωδείο Ρυθμός πήρε πτυχίο πιάνου (Άριστα) με καθηγητή τον Α. Χαρμάνη. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία στο Anglia Ruskin University Cambridge από όπου πήρε πτυχία μουσικολογίας και μεταπτυχιακό. Έχει συνεργαστεί ως καθηγήτρια Υποχρεωτικών Θεωρητικών με το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, Ωδείο Ρυθμός, Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και σε Ειδικά Σχολεία.Έχει πάρει μέρος σε συναυλίες ως σολίστ με την ορχήστρα το Anglia Ruskin University, ορχήστρα Δήμου Βόλου, Πολυφωνική Χορωδία Βόλου καθώς και με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου στην «Όπερα της πεντάρας» (Brecht) σε σκηνοθεσία Θ. Μουμουλίδη.

 Η Ελενα Λεφάκη άρχισε τις σπουδές της στο πιάνο σε ηλικία 9 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου στην τάξη της Μ. Αννίβα. Συνεχίζοντας με καθηγήτρια την Ε.Παπαθωμαϊδη το 1998 πήρε το πτυχίο πιάνου με άριστα παμψηφεί και το 2003 δίπλωμα πιάνου με βαθμό άριστα παμψηφεί και 1ο βραβείο. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά με καθηγητές τους Ι. Γράμψα, Σ. Θεοδώρου και είναι κάτοχος πτυχίων αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, καθώς και βυζαντινής μουσικής, με καθηγητή τον Ε. Παυλίδη. Άρχισε μαθήματα κλασικού τραγουδιού με καθηγήτρια την διακεκριμένη υψίφωνο της Λυρικής Σκηνής Ιουλία Τρούσσα και πήρε δίπλωμα μονωδίας με βαθμό άριστα παμψηφεί και 1ο βραβείο. Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου  στο Μουσικό Σχολείο Βόλου. Υπήρξε για χρόνια μέλος της πολυφωνικής χορωδίας  του Δήμου Βόλου. Έχει λάβει μέρος σε ποικίλες παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και του Δ.Ω.Β. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με διακεκριμένους έλληνες και ξένους πιανίστες καθώς και σεμινάρια μουσικών ρόλων για θεατρικές παραστάσεις.

Η Φανή Παρασκευά ξεκίνησε πιάνο σε μικρή ηλικία με καθηγήτρια την Βάσω Κεχαΐδου - Κορφιάτη. Συνέχισε τις σπουδές της με τον καταξιωμένο σολίστ και καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ντίνο Μαστρογιάννη απ’ όπου πήρε Πτυχίο και Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο. Μέσα από master-classes στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δούλεψε με διεθνούς φήμης πιανίστες και καθηγητές όπως ο Yonty Solomon (Royal College of Music, Trinity College of Music), Pavel Nersessian (Tchaikovsky Conservatory), Roberto Szidon, το ζεύγος Ganev, Γιώργο Χατζηνίκο κ. α. Ήταν μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Βόλου και επί σειρά ετών συνόδευε τη Δημοτική Χορωδία Αγριάς. Είναι πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας) με βαθμό Άριστα. Επίσης είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Υποψήφια Διδάκτωρ στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
4
=