ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Από το Μεξικό με αγάπη

από-το-μεξικό-με-αγάπη-47752

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ: ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΤΤΑ

Στην πόλη του Μεξικού, Αγουασκαλίεντες, βρίσκεται από τις 4 Ιανουαρίου η Εθνική ομάδα ποδηλασίας όπου αύριο Πέμπτη ξεκινά το 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο. Την ελληνική αποστολή απαρτίζουν τρεις Βολιώτες ποδηλάτες, οι Χρήστος και Ζαφείρης Βολικάκης αλλά και ο 22χρονος και «Βενιαμίν» Σωτήρης Μπρέτας, ο οποίος μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τους στόχους της Εθνικής μας ομάδας αλλά και τους προσωπικούς του.

Πώς έλαβες μέρος στην αποστολή της Εθνικής ομάδας;

«Είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας από το 2007 και μέσα από κάποια trials που έγιναν πέρυσι και διακρίσεις που είχα όπως ότι αναδείχθηκα πρωταθλητής Ελλάδος στα 200 μέτρα με τον σύλλογό μου τον Άκρατο, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Λάμπρος Βασιλόπουλος με επέλεξε να συμμετάσχω φέτος στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο μαζί με τους Χρήστο και Ζαφείρη Βολικάκη στο αγώνισμα του ομαδικού σπριντ».

Ποια είναι τα συναισθήματά σου και ποιοι οι στόχοι σας;

«Αναμφίβολα η κλήση μου στην Εθνική αποτελεί τιμή για εμένα και ανυπομονώ μετά τις προπονήσεις να ξεκινήσουν αύριο οι αγώνες και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Πιστεύω ότι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να φθάσουμε τον στόχο μας ο οποίος είναι η είσοδος μας στην εξάδα με ένα πολύ καλό χρόνο. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να σπάσουμε το Πανελλήνιο ρεκόρ (44,8’’) που κρατά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αλλά σίγουρα θέλω την είσοδο στην εξάδα ώστε να πάρουμε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Ποιες είναι οι καιρικές συνθήκες που συναντήσατε στο Μεξικό;

«Φύγαμε από την Ελλάδα με χειμώνα και εδώ συναντήσαμε καλοκαίρι όπως ήταν φυσικό. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικές παρά την πολύ ζέστη που έχει και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα χάρη φυσικά και στην βοήθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας».

Τι σου έχει κάνει εντύπωση στο Μεξικό;

«Οι γυναίκες. Έχει παντού σε όποια γωνία και αν κοιτάξεις».

Ποια είναι η συνεργασία με τους Ζαφείρη και Χρήστο Βολικάκη;

«Η συνεργασία μας είναι άψογη και πως θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε όταν έχω στο πλάι μου τον Χρήστο και τον Ζαφείρη με τους οποίους γνωριζόμαστε από το 2000 όταν και ξεκινήσαμε μαζί από τον Ποδηλατικό Όμιλο Βόλου».

Σε ποιον «χρωστάς» για όσα έχεις πετύχει μέχρι σήμερα;

«Στον προπονητή μου τον Δημήτρη Χίο με τον οποίο ξεκίνησα μαζί στον Ποδηλατικό Όμιλο Βόλου και συνεχίζω μέχρι σήμερα στον Άκρατο. Μαζί του πανηγύρισα και τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Εφήβων που έγινε το 2008 στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Φυσικά δεν μπορώ να παραλείψω τους γονείς μου που είναι πάντοτε δίπλα μου όπως και τον νυν προπονητή μου στην Εθνική ομάδα και Ολυμπιονίκη Λάμπρο Βασιλόπουλο».

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος;

«Μετά το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Λιθουανία πέρυσι τον Οκτώβριο στο οποίο έλαβα μέρος και φυσικά το Παγκόσμιο Κύπελλο εδώ στο Μεξικό θα ακολουθήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μινσκ της Λευκορωσίας τον Φεβρουάριο αλλά μέχρι τότε έχουμε ακόμα χρόνο».

Ποιο είναι το όνειρό σου;

«Αναμφίβολα για κάθε αθλητή όνειρο αποτελεί η συμμετοχή του σε μία Ολυμπιάδα, έτσι και για εμένα. Ελπίζω μέσα από την σκληρή δουλειά να πάνε όλα καλά και έτσι να βρεθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας το 2016».

* Οι αγώνες στο ομαδικό σπριντ ξεκινούν αύριο Πέμπτη 17 του μηνός ενώ στις 18/1 ο Χρήστος Βολικάκης αγωνίζεται στο κέιριν και στις 19/1 οι αδερφοί Βολικάκη στο ατομικό σπριντ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου