ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Άρμστρονγκ: “Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν δύσκολες”

άρμστρονγκ-οι-τελευταίες-εβδομάδες-137058
Ο Λανς Άρμστρονγκ πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνιση του μετά την αναφορά της USADA. Στο πλευρό του βρίσκεται ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Σον Πεν.
Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του μετά τις αποκαλύψεις γύρω από την εμμονή του με το ντόπινγκ, τις απειλές εναντίον των πρώην συναθλητών και συνεργατών του και βέβαια την εγκατάλειψη του από τους χορηγούς του.
"Είμαι καλά, αλλά έχω υπάρξει και καλύτερα. Οι προηγούμενες δύο εβδομάδες ήταν δύσκολες για μένα και για την οικογένεια μου, τους φίλους μου και αυτή τη φιλανθρωπική οργάνωση", ήταν η μοναδική αναφορά του επτά φορές νικητή του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας σχετικά με την αναφορά της USADA.
Ευχαρίστησε για την υποστήριξη τους στο στόχο του Livestrong στους περίπου 1,500 καλεσμένους, οι οποίοι πλήρωσαν εισιτήριο για να συμμετάσχουν στη βραδιά και ζήτησε να συνεχιστεί η "μάχη" που δίνουν για την ενημέρωση για τον καρκίνο.
"Αυτή η αποστολή είναι μεγαλύτερη από μένα. Μεγαλύτερη από κάθε πρόσωπο.Υπάρχουν 28.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που ζουν με αυτή την ασθένεια. Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια σας", είπε ο Άρμστρονγκ και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.
Στη βραδιά συμμετείχαν οι βραβευμένοι ηθοποιοί Σον Πεν και Ρόμπιν Γουίλιαμς και η τραγουδίστρια Νόρα Τζόουνς. Σε δηλώσεις του κατά την άφιξη του στο gala ο Πεν, ο οποίος έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση στην Αϊτή και όχι μόνο τάχθηκε στο πλευρό του Άρμστρονγκ.

"Είμαι εδώ και για τους δύο. Ο Λανς έχει αναπτύξει μια οργάνωση που αποτελεί έμπνευση για εμένα και για άλλους. Και νομίζω πως έτσι θα παραμείνει", είπε για να ακολουθήσει η επόμενη ερώτηση, αν δηλαδή ο Άρμστρονγκ εμπνέει ακόμα μετά τις αποκαλύψεις, ο Πεν τόνισε "νομίζω πως όποιος το κοιτάζει ξεκάθαρα, θεωρεί πως είναι υποκρισία να σκεφτεί διαφορετικά".

sport24.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου