Στην 9η θέση ο Βολικάκης

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-08, 16:07:13
Στην 9η θέση ο Βολικάκης

Ο Βολιώτης πρωταθλητής Χρήστος Βολικάκης κατέλαβε τελικά την 9η θέση στο κέιριν, αφού ήταν τρίτος στον αγώνα για τις θέσεις 7-12. Ο Έλληνας ποδηλάτης βελτιώθηκε σε σχέση με το Πεκίνο, όπου είχε καταλάβει τη 13η θέση, καθώς στο Λονδίνο ήταν 9ος.

Ο 24χρονος αθλητής κατετάγη τρίτος στον αγώνα για τις θέσεις 7-12, πίσω από τον Νισέιν Νίκολας Φίλιπ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο και τον Γάλλο Μικαέλ Μπουρζέν.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε για μία ακόμη φορά ο σπουδαίος Κρις Χόι, μπροστά στο βρετανικό κοινό, ενώ «αργυρός» ήταν ο Γερμανός Μαξιμίλιαν Λέβι και "χάλκινος" ο Νεοζηλανδός Σάιμον φαν Φέλτοφεν.

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Βολικάκης δεν κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό του κέιριν στην ποδηλασία πίστας αφού τερμάτισε έκτος στην πρώτη σειρά του δεύτερου γύρου ενώ νωρίτερα είχε προκριθεί στο δεύτερο γύρο και στη διαδικασία των ρεπεσάζ, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του πρώτου γύρου, κάνοντας χρόνο 11.008.

«Αυτή η τρίτη θέση εδώ (σ.σ. στον «μικρό» τελικό), που ήρθε χωρίς όρεξη, θα μπορούσε να έρθει στον τελικό, γιατί οι αθλητές είναι αντίστοιχου επιπέδου. Εχω αποδείξει ότι, όταν βρίσκομαι στον τελικό, δύσκολα μένω έξω από τα μετάλλια», τόνισεο 24χρονος Βολιώτης, δείχνοντας ότι στην άκρη του μυαλού του υπήρχε το βάθρο. Εστω κι αν «... αρχικός στόχος ήταν να περάσω στους 12, γιατί είδαμε και το πρωί ότι έμειναν πολύ μεγάλα ονόματα απ΄έξω. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και όλοι εδώ είναι κορυφαίοι. Μένει όμως η πικρία, γιατί αυτούς τους αθλητές τους έχω κερδίσει στο παρελθόν».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=