ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Επιστροφή Χρήστου Βολικάκη στον Παναθηναϊκό

επιστροφή-χρήστου-βολικάκη-στον-πανα-865628

Σε μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση προχώρησε ο Παναθηναϊκός, καθώς ενέταξε και πάλι στο έμψυχο δυναμικό του τον Χρήστο Βολικάκη μετά από περίπου πέντε χρόνια.

Ο 34χρονος Βολιώτης πρωταθλητής, που είναι και ο σπουδαιότερος ποδηλάτης στην ιστορία του τμήματος επέστρεψε και πάλι στους «πράσινους».

Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν δεύτερος στην παγκόσμια κατάταξη πόντων στο παγκόσμιο κύπελλο, ενώ είχε ένα ασημένιο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο και ένα ασημένιο μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Χρήστος Βολικάκης είναι ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έχει κατακτήσει 4 μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, 9 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αρκετά μετάλλια σε Παγκόσμια κύπελλα. Κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια στους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Minsk 2019, όπως επίσης ήταν και σημαιοφόρος στην τελετή λήξης των αγώνων. Πήρε ακόμη το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 στην Αγία Πετρούπολη.

Έχει στεφθεί Κυπελλούχος κόσμου τα έτη 2019-2020 2018-2019 , 2011- 2012, ενώ το 2014-2015 & το 2016 – 2017 ήταν στη δεύτερη θέση. Έχει δώσει το παρών 4 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008 (13η θέση) στο Λονδίνο το 2012 (9η θέση), ενώ έχασε από ατυχία ένα μετάλλιο στο Ρίο το 2016 (12η θέση) και στο Τόκιο (το 2021).

Έχει κατακτήσει πάνω από 90 χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, κατέχει 11 εθνικά ρεκόρ και βρίσκεται στην 1η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στο αγώνισμα του scratch, στην 1η θέση στο αγώνισμα του omnium και στην 3η θέση στο αγώνισμα points race

Ήταν δεύτερος καλύτερος Έλληνας αθλητής για το 2019 στην ψηφοφορία του κοινού πίσω από την Γιάννη Αντετοκούμπο και μπροστά από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Σε δήλωση του στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ο Χρήστος Βολικάκης τόνισε: «Με μεγάλη μου χαρά και τιμή επιστρέφω στο αγαπημένο σε όλους μας τριφύλλι! Το 2017 ζήσαμε πολύ μεγάλες στιγμές με παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια και καταφέραμε να φτάσουμε τον αγαπημένο μας Παναθηναϊκό στην κορυφή της ελληνικής ποδηλασίας, αναδεικνύοντας πρωταθλήτρια την ομάδα πίστας και πρώτο τμήμα στον ερασιτεχνικό Παναθηναϊκό.

Επιστρέφω γεμάτος όρεξη και είμαι έτοιμος να φτάσουμε τον Παναθηναϊκό και πάλι στην κορυφή, γιατί πολύ απλά εκεί είναι η θέση του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Βρανόπουλο και τον κύριο Μαλακατέ, που με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, και φυσικά στον τιμ μάνατζερ της ποδηλασίας, Σωτήρη Περίδη, για όσα κάνει γι’ αυτή την ομάδα. Θέλουμε κοντά μας τον κόσμο του Παναθηναϊκού και σας υπόσχομαι πως εμείς θα δίνουμε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους πάντα το 110%».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου