Αισιοδοξία για το Λονδίνο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-09, 15:06:59
Αισιοδοξία  για  το  Λονδίνο

«Να ανεβάσουμε τον ελληνικό αθλητισμό στη θέση που του αξίζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες» τονίζει ο Βολιώτης ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης

Επιμέλεια: ΔΑΝΑΗ ΨΑΡΡΑ

Ο Βολιώτης ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης που είναι ο πρώτος Έλληνας ποδηλάτης που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πίστας, γράφοντας μία από τις "χρυσές" σελίδες της ιστορίας των πεντάλ στη χώρα μας, είπε ότι το Ολυμπιακό μετάλλιο είναι ο μοναδικός στόχος που του έχει απομείνει.

Ο Βολικάκης που αισιοδοξεί σε δηλώσεις του έδωσε το "στίγμα" ενόψει Λονδίνου.

«Ένα Ολυμπιακό μετάλλιο είναι το όνειρο κάθε αθλητή. Για μένα προσωπικά είναι και ο τελευταίος στόχος που δεν έχω καταφέρει ακόμα και προσδοκώ να κατακτήσω στο Λονδίνο.

Παρ΄ όλα αυτά δεν νομίζω ότι ένα μετάλλιο θα με αλλάξει σαν άνθρωπο, αλλά σίγουρα θα με κάνει καλύτερο αθλητή και σίγουρα πιο απαιτητικό.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι ένα μετάλλιο συνολικά για τον αθλητισμό και ειδικότερα για την ποδηλασία θα είναι κάτι πολύ σημαντικό, ώστε να ανέβει πάλι ο ελληνικός αθλητισμός στη θέση που του αξίζει», είπε ο Βολιώτης ποδηλάτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον σημαντικότερο σταθμό της καριέρας του έως τώρα.

«Το κάθε μετάλλιο είναι ξεχωριστό. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να κερδίζεις μετάλλιο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, Παγκόσμια Κύπελλα. Σίγουρα το πρώτο μου μετάλλιο είναι κάτι ξεχωριστό για μένα.

Και το να ξεκινάς με χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έφηβων με έκανε να ανεβάσω πολύ ψηλά τον πήχη από νωρίς.

Βέβαια στη συνέχεια, στην κατηγορία των ανδρών και στην πρώτη μου χρονιά σε αυτήν την κατηγορία, το να κατακτήσω το χάλκινο μετάλλιο ήταν κάτι το ασύλληπτο για μένα, κάτι που -η αλήθεια είναι- δεν το περιμέναμε να συμβεί παρά στα επόμενα χρόνια.

Ευτυχώς όμως ήρθε νωρίς και μπόρεσα έτσι να μπω ως αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό και να μπορέσω να ασχοληθώ με το άθλημα που αγαπώ πιο εύκολα».

Όσον αφορά στους επόμενους στόχους του, είπε ότι «προτεραιότητα έχει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο και το διεθνές Sprinters Grand Prix στη Μόσχα, στο τέλος Μαΐου, και οι δύο αγώνες στη Γερμανία, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο και το Διεθνές Sprinter Grand Prix στο Κότμπους, στα μέσα Ιουνίου, αγώνες στους οποίους θα δοκιμάσουμε και τη φυσική μας κατάσταση ενόψει του μεγάλου στόχου, των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=