Εκτός 12καδας ο Χρήστος Βολικάκης στο κέιριν

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-11, 17:19:58
Εκτός 12καδας ο Χρήστος Βολικάκης στο κέιριν

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας στη Μελβούρνη

Ρεπορτάζ: ΔΑΝΑΗ ΨΑΡΡΑ

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας που διεξήχθη στην Μελβούρνη. Ο τελευταίος αγώνας για το Πρωτάθλημα ήταν του Βολιώτη ποδηλάτη Χρήστο Βολικάκη, ο οποίος συμμετείχε την Κυριακή στην κατηγορία κέριν. Ο Χρήστος δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά του αγωνίσματος για να διεκδικήσει μία θέση στους 12 πρώτους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Στον πρώτο γύρο τερμάτισε τρίτος στην σειρά του και για να προκριθεί θα έπρεπε να κερδίσει στην σειρά στη διαδικασία του Repechage. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε να κερδίσει τον αθλητή Hersony Canelon από την Βενεζουέλα τερματίζοντας δεύτερος και μένοντας εκτός 12αδας. Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο κέριν αναδείχθηκε ο θρυλικός Chris Hoy, κερδίζοντας τον Maximilian Levy από την Γερμανία κυριολεκτικά πάνω στην γραμμή του τερματισμού.

Η πορεία της συμμετοχής της ελληνικής αποστολής

Η εθνική ομάδα, συνοδευόμενη από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Λάμπρο Βασιλόπουλο και τον Γιάννη Κοτρώνη, ολοκλήρωσαν την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίοι αγώνες, οι οποίοι έκριναν ποιοι αθλητές θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Η αποστολή της Ελλάδας συμμετείχε στα αγωνίσματα Ταχύτητας, Ομαδικού Σπρίντ και κέιριν με τους Βολιώτες ποδηλάτες Χρήστο και Ζαφείρη Βολικάκη και Χρήστο Τσερεντζούλια.

Η Εθνική ομάδα αγωνίστηκε την Τετάρτη (4/4) στο ομαδικό σπριντ, με τους κριτές των αγώνων να την ακυρώνουν λόγω λάθος αλλαγής. Ο χρόνος της Εθνικής ομάδας που αγωνίστηκε με τους Χρήστο Βολικάκη, Ζαφείρη Βολικάκη και Χρήστο Τσερεντζούλια ήταν 46,278 πετυχαίνοντας τον 16ο χρόνο. Στη συνέχεια, την Παρασκευή (6/4) ο Χρήστος και ο Ζαφείρης Βολικάκης αγωνίστηκαν στα 200 μέτρα στο αγώνισμα Ταχύτητας. Ο Βολικάκης Χρήστος κάλυψε τα 200 μέτρα σε 10.354 καταλαμβάνοντας την 40η θέση, με τον αδερφό του να είναι λίγο πιο αργός πραγματοποιώντας το σπριντ σε 10.668 (48η θέση). Τέλος, την Κυριακή (8/4), ο Χρήστος Βολικάκης ολοκλήρωσε την συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στην κατηγορία του κέιριν, που δεν κατάφερε να προκριθεί στην 12αδα.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=