ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

«Αναψε» πράσινο για το ποδηλατοδρόμιο

αναψε-πράσινο-για-το-ποδηλατοδρόμι-316254

Την ένταξη του ποδηλατοδρομίου Βόλου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με προϋπολογισμό 7,7 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στη διάρκεια επίσκεψής του στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία και ανάπτυξη στην περιοχή. Ο αναπληρωτής υπουργός κάλεσε την περιφερειακή αρχή να τρέξει τις διαδικασίες, ώστε το έργο να δημοπρατηθεί άμεσα και να δοθεί σε χρήση στον συμβατό χρόνο που προβλέπει η μελέτη, δηλαδή σε 24 μήνες αφότου ξεκινήσει η κατασκευή του. Εξήρε επίσης τη συνεργασία Δήμου Βόλου και Περιφέρειας προκειμένου να εξασφαλιστεί η έκταση και να δρομολογηθεί το έργο.

Η ανακοίνωση της ένταξης του έργου έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, παρουσία της υφ. Παιδείας Ζέττας Μακρή, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου, του βουλευτή Μαγνησίας Κων. Μαραβέγια και της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη.

Το «πράσινο» άναψε η Επιτροπή Αξιολόγησης του Υπ. Εσωτερικών, στην οποία συμμετέχει ως μέλος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε προτάξει ως βασικά έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το ποδηλατοδρόμιο Βόλου και την κατασκευή της δυτικής εισόδου στην Καρδίτσα. Και τα δύο έργα εντάσσονται με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ο κ. Αγοραστός χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη χθεσινή μέρα μετά την ανακοίνωση της χρηματοδότησης του έργου και υπογράμμισε ότι αλλάζουν τα δεδομένα για τον αθλητισμό της Μαγνησίας και όχι μόνο.

«Το ποδηλατοδρόμιο είναι ένα έργο μοναδικό για την ηπειρωτική Ελλάδα. Ολοκληρώνουμε έτσι στη Ν. Ιωνία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με το γήπεδο τένις και άλλους χώρους, έναν πνεύμονα αθλητισμού, κοντά στην περιφερειακή και την εθνική οδό με εύκολη και ασφαλή πρόσβαση», ανέφερε ο κ. Αγοραστός.

Το οικόπεδο στο οποίο θα κατασκευαστεί το ποδηλατοδρόμιο παραχωρήθηκε από τον Δήμο Βόλου, ενώ η μελέτη εκπονήθηκε από τον Βολιώτη αρχιτέκτονα Σωτήρη Γιαμάκο.

«Θα προχωρήσουμε με μελέτη-κατασκευή το έργο για να πάμε γρηγορότερα, να μην έχουμε αστοχίες και να μπορέσουμε να το παραδώσουμε το συντομότερο δυνατό, γιατί θα αυξήσει την επισκεψιμότητα και τις αφίξεις αθλητών για προπόνηση. Επίσης θα μπορεί να φιλοξενεί ευρωπαϊκούς και διεθνείς αγώνες. Το ποδηλατοδρόμιο θα μπορεί να φιλοξενεί 800 καθήμενους θεατές, με δυνατότητα να φτάνουν στους 1.600», ενημέρωσε ο κ. Αγοραστός.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου