ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη η απερίσκεπτη θεατής που προκάλεσε χάος στο Tour De France

συνελήφθη-η-απερίσκεπτη-θεατής-που-πρ-851206

Στη σύλληψη της γυναίκας που προκάλεσε χάος κατά το πρώτο ετάπ του εφετινού Tour de France προχώρησαν οι Αρχές της Γαλλίας. Υπενθυμίζεται ότι η ντυμένη με κίτρινο αδιάβροχο «δράστης» ήταν η υπεύθυνη για τη θεαματική -ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς- πτώση δεκάδων αθλητών στην εναρκτήρια ημέρα του παραδοσιακού αγώνα ποδηλασίας που διεξάγεται στη Γαλλία.

Το ατύχημα συνέβη στη διαδρομή Μπρεστ-Λαντερνό. Η γυναίκα κρατούσε πινακίδα στην οποία διακρινόταν η φράση «Allez Opi-Omi!». Ο Βρετανός ποδηλάτης Τόνι Μάρτιν δεν μπόρεσε να την αποφύγει και βρέθηκε στο έδαφος, συμπαρασύροντας και άλλους αθλητές, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να αποφύγουν το… μοιραίο. Αυτό είχε ως συνέπεια να προκληθεί χάος και το εφετινό Tour de France να ξεκινήσει με όχι και τόσο καλούς οιωνούς.

Έπειτα από εκτεταμένες έρευνες και ένα «ανθρωποκυνηγητό» ημερών, η Αστυνομία κατάφερε να βρει τη συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία τέθηκε υπό κράτηση. Παράλληλα, καλείται να πληρώσει και πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

«Η γυναίκα έχει αναγνωριστεί και εδώ και λίγη ώρα βρίσκεται υπό κράτηση. Η ανακριτική διαδικασία έχει μόλις ξεκινήσει», είπε μια πηγή, που γνωρίζει το θέμα, στο AFP.

Θυμηθείτε το ατύχημα:

Πηγή: iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου