ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

«Σφαίρα» ο Μπρέτας στην Ιταλία κατακτώντας τέσσερα μετάλλια

σφαίρα-ο-μπρέτας-στην-ιταλία-κατακτ-748031

Στην καλύτερη δυνατή κατάσταση βρίσκεται ο 30χρονος Βολιώτης ποδηλάτης Σωτήρης Μπρέτας, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του σε δύο διοργανώσεις στην Ιταλία, κατακτώντας τέσσερα μετάλλια και προετοιμάζεται για τους αγώνες που έπονται.

Η αρχή για τον πολύπειρο ποδηλάτη του ΠΟ Βόλος, έγινε στον αγώνα των έξι ημερών στην Φιορενζουόλα, όπου ήταν η παρθενική διοργάνωση ποδηλασίας μετά την παύση των αθλητικών γεγονότων λόγω κορονοϊού.

Εκεί, ο Μπρέτας, κατέκτησε αρχικά το αργυρό μετάλλιο στα 1000μ. ατομικής χρονομέτρησης, ενώ ήταν χρυσός, στο αγώνισμα του σπριντ στα 200μ.

Την διοργάνωση στη Φιορενζουόλα διαδέχθηκε εκείνη στο Ασκολι, με τον Μπρέτα να κατακτά ακόμα δύο χρυσά μετάλλια, φθάνοντας τα τέσσερα συνολικά, το ένα στο σπριντ στο 200μ και το άλλο στο κέιριν.

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία για τον Βολιώτη ποδηλάτη, που παρά τις δυσκολίες των τελευταίων μηνών, όχι μόνο βρήκε ρυθμό αλλά κατάφερε να βρεθεί τέσσερις φορές στο βάθρο.

«Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν το είχα σκεφτεί και ποτέ δεν ήμουν σίγουρος ότι θα συμβεί», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Μετά από τα τέσσερα μετάλλια, μέσα σε δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα τα δύο χρυσά στα 200μ. που είναι και Ολυμπιακό αγώνισμα, αντιλαμβάνομαι την αγωνιστική μου κατάσταση και βλέπω την ανταμοιβή των κόπων μου.

Στην Φιορενζουόλα ένιωθα ότι βρισκόμουν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και πως μπορώ να διεκδικήσω κάτι αντίστοιχο στο Άσκολι. Με το κεφάλι χαμηλά και απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνω δεν μπορούσα παρά να διατηρήσω την κατάστασή μου στα ύψη τόσο σε αγωνιστικό, όσο και πνευματικό επίπεδο μετά από τα δύο μετάλλια».

Πλέον μεγάλος στόχος για τον Βολιώτη ποδηλάτη είναι οι εγχώριες διοργανώσεις, με πιο σημαντική αυτή του πανελληνίου πρωταθλήματος, που θα γίνει στις 11 – 13 Σεπτεμβρίου:

«Με το μεγάλο στόχο της χρονιάς (πανελλήνιο πρωτάθλημα) να πλησιάζει, νιώθω ότι είμαι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά και ψυχολογική έτοιμος να διεκδικήσω κάτι ανάλογο με τις τελευταίες μου επιτυχίες. Το βλέμμα μου είναι πάντα στραμμένο στη νίκη σε όποιον αγώνα κι αν τρέχω. Αυτή η προσήλωση με βοηθάει και με διατηρεί ψύχραιμο και διψασμένος για τη νίκη στους επομένους αγώνες επί ελληνικού εδάφους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους είναι δίπλα μου και φυσικά την ομάδα μου Π.Ο. Βόλος για την αγωνιστική τους υποστήριξη».

Τιμήθηκε ο Βολικάκης στο Ασκολι

Δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε ο Χρήστος Βολικάκης στη διοργάνωση του Ασκολι, ένα στο όμνιουμ και ένα στο αγώνισμα των πόντων, δείχνοντας ότι βρίσκει ρυθμό, μετά την πολύμηνη διακοπή των διοργανώσεων λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο των αγώνων ο κορυφαίος Βολιώτης ποδηλάτης βραβεύτηκε από τον δήμαρχο της πόλης του Άσκολι Πιτσένο, ενώ μαζί του βραβεύτηκε τόσο η Ολλανδή παγκόσμια πρωταθλήτρια Κίρστεν Βιλντ, όσο και ο πρωταθλητής Ευρώπης και κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ, ο Τσέχος, Τόμας Μπάμπεκ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου