ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Βολικάκης: Σαν …θηρίο στο κλουβί ο Βολιώτης πρωταθλητής

βολικάκης-σαν-θηρίο-στο-κλουβί-ο-βολ-119168

Με την ευχή να ξεπεραστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η πανδημία του COVID 19, ο Χρήστος Βολικάκης, συνεχίζει να προπονείται κυρίως από το σπίτι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που θα πραγματοποιηθούν τελικά το επόμενο καλοκαίρι στην Ιαπωνία.

Συνέντευξη στον ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΤΤΑ

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην ποδηλασία πίστας, έχοντας πατήσει εδώ και λίγες μέρες τα 32, έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο τέτραθλο, βλέποντας την αναβολή των αγώνων ως κάτι θετικό για τον ίδιο, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι.

Μιλώντας για την καθημερινή του προετοιμασία σχολίασε αρχικά: «Δυστυχώς η προπόνηση μας δεν μπορεί να γίνεται αποκλειστικά στο σπίτι, γιατί υπάρχει μεγάλη αφυδάτωση για τον αθλητή της ποδηλασίας. Βέβαια, κάθε μέρα προπονούμαι στο σπίτι, όσο γίνεται και όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες θα βγούμε και στο δρόμο.

Δεν με έχουν σταματήσει για έλεγχο, αφού όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού για προπόνηση είτε θα πηγαίνουμε ένας – ένας, είτε δύο – δύο, οπότε δεν είχαμε κάποιο συμβάν, αφού προτιμούμε και περιοχές χωρίς κόσμο. Δεν πιστεύω να ενοχλεί αυτό σε κάτι. Ολη την υπόλοιπη μέρα φυσικά είμαστε στο σπίτι. Βέβαια αυτό που μας λείπει είναι πως δεν μπορούμε να πάμε στο γυμναστήριο, ούτε φυσικά στην πίστα» και συμπληρώνει: «Είναι δύσκολα να παραμένεις στο σπίτι επί 24ώρου βάσεως και ευτυχώς μπορούμε και βγαίνουμε έξω για προπόνηση. Τις πρώτες μέρες που δεν βγαίναμε καθόλου εκτός σπιτιού είχαμε… «σαλτάρει». Γιατί σκέψου ένα άτομο όπως εγώ που έκανα και διπλές και τριπλές προπονήσεις κάθε μέρα, να βρίσκομαι πλέον μόνιμα στο σπίτι. Δεν μπορείς να βγάλεις στο σπίτι όλη την ενέργεια και ψυχολογικά ήταν και ψυχοφθόρο. Ελπίζω να μπούμε πάλι σε ρυθμούς πραγματικότητας».

Σχετικά με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων επεσήμανε: «Είχαμε ένα πλάνο και «πηγαίναμε» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να γίνουν. Θα ήταν και άδικο και όχι σωστό από την άποψη πως κάποιοι αθλητές προπονούνται και κάποιοι άλλοι όχι λόγω των συνθηκών. Βέβαια θα ήταν και πολύ επικίνδυνο. Προέχει η δημόσια υγεία πάνω απ’ όλα και μετά έρχονται όλα τα υπόλοιπα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να γίνουν τώρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Εγώ βέβαια επειδή έχω εξασφαλίσει την πρόκριση μπορεί να μου βγει ακόμη σε καλό γιατί πλέον έχω ένα χρόνο μπροστά μου για καλύτερη προετοιμασία και πλέον δεν με κυριεύει το άγχος με τα υπερατλαντικά ταξίδια σε Αυστραλία κ.α. για να πάρω την πρόκριση. Τώρα έχω προκριθεί και είμαι πιο ήσυχος.

Εφυγε σαφέστατα από πάνω μου το άγχος και μπορώ να προετοιμαστώ κατάλληλα και να επιλέξω πλέον τους αγώνες στους οποίους θα συμμετάσχω, είτε θα είναι στην Ευρώπη, είτε ένα test event στην Ιαπωνία για να δω το στάδιο εκεί. Μακάρι να τελειώσει το θέμα του κορονοϊού όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα και μετά να επιστρέψουμε στους ρυθμούς μας. Για εμάς που κάνουμε ένα άθλημα πίστας είναι πολύ δύσκολο να ξαναβρούμε ρυθμό και να καλύψουμε το έδαφος, αλλά πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά κρατώντας έστω τη φυσική μας κατάσταση».

Τέλος, αναφερόμενος στη στήριξη που έχει, δήλωσε: «Σε εμάς τους αθλητές, κάποιες χορηγίες που είχαμε στα σχέδια πάγωσαν αναγκαστικά, οπότε όλο αυτό μας κάνει να έχουμε ανασφάλειες. Ευτυχώς, η Ολυμπιακή Επιτροπή, η Ομοσπονδία και οι περισσότεροι χορηγοί παραμένουν δίπλα μας και περιμένουμε να δούμε, για να μην επιστρέψουμε και πάλι σε προβλήματα που είχαμε ζήσει.

Εξάλλου, με το Υπουργείο αθλητισμού προωθούμε διάφορες καμπάνιες με το «Ζήσε αθλητικά» και με τον Σύλλογο Ολυμπιονικών και μέσω της επιτροπής Ολυμπιακών Αθλητών, στην οποία είμαι κι εγώ μέσα. Ολοι οι αθλητές πλέον έχουν έρθει πιο κοντά για να προωθήσουμε το «Μένουμε σπίτι». Πιστεύω, μετά από όλο αυτό, θα βγούμε πιο ενωμένοι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου