ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Χρήστος Βολικάκης: «Ολοι μαζί αντιμετωπίζουμε τον κορονοϊό»

χρήστος-βολικάκης-ολοι-μαζί-αντιμετ-162222

Στη ζωή του έχει μάθει να είναι πρωταθλητής, και μάλιστα παγκόσμιος, έχοντας φέρει στη γενέτειρα του τον Βόλο, πλειάδα μεταλλίων, όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον, ο Χρήστος Βολικάκης, θέλει να βγει νικητής σε ακόμη μία κούρσα, αυτή του κορονοϊού, στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

Ο Βολιώτης ποδηλάτης μαζί με άλλους συμμετέχοντες σε Ολυμπιακούς Αγώνες ενώνει τη φωνή του κατά της πανδημίας, αναφέροντας σε μήνυμα του: «Ολοι μαζί αντιμετωπίζουμε τον CORONAVIRUS covid – 19

#olympiansagainstcovid19

#stayhome

Olympians Ellados».

Εξάλλου, ο Βολικάκης, μαζί με τους Βασίλη Πολύμερο, Ελευθερία Φτούλη και Σταύρο Μανθογιάννη, επρόκειτο να κουβαλήσουν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πόλη του Βόλου, εκδήλωση η οποία ακυρώθηκε υπό τον φόβο της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας, που προετοιμάζεται πλέον για τους τέταρτους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά από το Πεκίνο, Λονδίνο και Ρίο σχολίασε πως αυτή τη στιγμή την ονειρεύονταν, αλλά πλέον προέχει η υγεία όλων.

«Είναι μια στιγμή σημαντική που κάθε άνθρωπος ονειρεύεται να ζήσει, πόσο μάλλον ένας αθλητής που έχει συνδέσει τη ζωή του με αθλητικά γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας. Η ολυμπιακή φλόγα, που σηματοδοτεί τη σύντομη περίοδο πριν την έναρξη των αγώνων του Τόκιο, ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία με σκοπό την περιφορά ανά την Ελλάδα, στη συνέχεια ανά τον κόσμο μέσα από εκδηλώσεις ανεπανάληπτες από όπου περνούσε. Ομως, ενώ όλοι μας κάναμε σχέδια στον τόπο μας, στον Βόλο, με βραδιά λαμπαδηδρομίας, αυτό δε κατέστη δυνατόν. Ενας ιός που έχει αναστατώσει τον κόσμο, γνωστός ως κορονοϊός, ανέτρεψε τα σχέδια. Δε θα χαρούμε αυτή τη στιγμή, δε θα ζήσουμε το μεγαλείο αυτής της εκδήλωσης. Ομως σωστά πάνω απ’ όλα προέχει η υγεία των πολιτών ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων. Δεν πρέπει να αγνοήσουμε αυτό που θα προκύψει από μια τόσο μεγάλη κινητοποίηση και στην Ολυμπία οι πρώτες εικόνες έδειξαν ότι η κατάσταση μπορεί εύκολα να ξεφύγει λόγω συνάθροισης μεγάλης μάζας της στιγμής και της αναπόφευκτης επαφής.

Η φλόγα θα μεταφερθεί με ασφάλεια, όπως πρέπει να γίνει, χωρίς να προστεθούν θύματα στα ήδη υπάρχοντα. Σαν ορισμένος λαμπαδηδρόμος στην πόλη μου, τη στιγμή που θα έπρεπε να παραλάβω και να μεταφέρω την φλόγα, θα κάνω νοερά τη διαδρομή και θα ονειρευτώ αυτό το σκηνικό που δεν θα έρθει.

Να ευχηθώ από καρδιάς, αν μας το επιτρέψει ο θεός, καλή επιτυχία σε όλους τους Ελληνες που θα συμμετάσχουμε στο λαμπρότερο αθλητικό γεγονός χαράσσοντας την ίδια διαδρομή στους αιώνες. Ευχή όλων μας να περάσει όσο πιο γρήγορα αυτός ο εφιάλτης και είναι καθήκον όλων μας να συμβάλουμε σ’ αυτή την προσπάθεια».

Λύση της Κυβέρνησης για τους αθλητές που προετοιμάζονται για το Τόκιο 2020

Η Κυβέρνηση προχώρησε σε ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τόσο οι αθλητικές Ομοσπονδίες όσο και η ΕΟΕ είχαν ζητήσει από την Κυβέρνηση να βρεθεί μία λύση για τους αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μετά την απόφασή της να κλείσουν όλοι οι αθλητικοί χώροι ως μέτρο για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Η λύση δόθηκε μέσα από το δημοσιευμένο ΦΕΚ.

Ανάμεσα στα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν για το περιορισμό του κορονοϊού υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός για τους αθλητές που βρίσκονται σε προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένο στο πρώτο άρθρο του ΦΕΚ 855 αναφέρει: «6. Των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου