ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Για 4η φορά σε Ολυμπιακούς ο Βολιώτης Χρήστος Βολικάκης

για-4η-φορά-σε-ολυμπιακούς-ο-βολιώτης-χρ-178084

Ο Βολιώτης ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης σφράγισε και τυπικά το εισιτήριό του για το Τόκιο. Ο πρωταθλητής της ποδηλασίας θα αγωνιστεί το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, διεκδικώντας το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του.

Ο κυπελλούχος κόσμου ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας στο Βερολίνο, καταλαμβάνοντας την 14η θέση στο όμνιουμ, αλλά πανηγυρίζοντας και επίσημα την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς.

«Χρυσός» στο όμνιουμ ήταν ο Γάλλος Μπενζαμέν Τομά και τον ακολούθησαν στο βάθρο ο Ολλανδός Γιαν Βίλεμ Φαν Σιπ και ο Βρετανός Μάθιου Γουόλς.

Ο Χρήστος Βολικάκης σε δήλωσή του ανέφερε από τη Γερμανία: «Περάσαμε από χίλια κύματα χαρήκαμε νίκες, στενοχωρηθήκαμε από ήττες, σηκώσαμε την Ελληνική σημαία ψηλά όπως οφείλουμε να κάνουμε παλέψαμε σκληρά δύο χρόνια για την πολυπόθητη ολυμπιακή πρόκριση, φτάσαμε εδώ στο Βερολίνο άρρωστοι και ταλαιπωρημένοι αλλά δεν το βάλαμε κάτω και να που ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε σήμερα και επίσημα την πρόκριση μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Τέταρτοι Ολυμπιακοί Αγώνες για μένα και νιώθω πιο διψασμένος από ποτέ για διάκριση. Σας ευχαριστώ πολύ όλους που είστε κοντά μου, από εσάς παίρνω δύναμη».

Ο Χρήστος Βολικάκης, γεννήθηκε στον Βόλο στις 25 Μαρτίου 1988 και είναι ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έχει κατακτήσει 4 μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, 9 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αρκετά μετάλλια σε Παγκόσμια κύπελλα.

Κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια στους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Minsk 2019,όπως επίσης και σημαιοφόρος στην τελετή λήξης των αγώνων. Έχει στεφθεί κυπελλούχος Κόσμου τα έτη 2018-2019, 2011-2012, ενώ το 2014-2015 & το 2016-2017 ήταν στην δεύτερη θέση. Έχει δώσει το «παρών» 3 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008 13η θέση, στο Λονδίνο το 2012 9η θέση έχασε από ατυχία ένα μετάλλιο και στο Ρίο το 2016 12η θέση.

Έχει κατακτήσει πάνω από 80 χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, κατέχει 11 εθνικά ρεκόρ και βρίσκεται στην 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στο αγώνισμα του scratch, στην 1η θέση στο αγώνισμα του omnium και στην 3η θέση στο αγώνισμα points race.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου