ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Με βολιώτικη συμβολή το Πανελλήνιο Ποδηλασίας Λυκείων

με-βολιώτικη-συμβολή-το-πανελλήνιο-πο-22772

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και Λάρισας συνδιοργάνωσαν τους Πανελλήνιους Αγώνες Ποδηλασίας μαθητών και μαθητριών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ Ελλάδας για το σχολικό έτος 2017-18.

Πρόκειται για αγώνες Ποδηλασίας Γενικού Ατομικού Χρονομέτρου και Αντοχής. Η σχετική συνδιοργάνωση ανατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Οι αγώνες διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία στην περιοχή του Συκουρίου Λάρισας και συμμετείχαν 37 μαθητές και μαθήτριες σε αγώνα αντοχής 100 χιλιομέτρων, καθώς και 25 στον αντίστοιχο αγώνα ατομικής χρονομέτρησης.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός για τον αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης Απόστασης έγινε στον παράδρομο της εθνικής οδού, ενώ η εκκίνηση και ο τερματισμός για τον αγώνα Αντοχής Απόστασηςστην περιοχήΣυκούριο.

Οι αθλητές αγωνίστηκαν διασχίζοντας τη διαδρομή Συκούριο – Όσσα – Χειμάδι – Ελεύθερο – ΤΕΜΚΑ – Παράδρομος Ε.Ο. Λάρισας – Συκούριο, απόστασης 100 χλμ συνολικά (3 στροφές Χ 33,3 χλμ η κάθε στροφή).

Οι προδιαγραφές ασφαλείας κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο και οι αθλητές συνοδεύονταν από οχήματα της Ομοσπονδίας και της Αστυνομίας.

Ήταν εξαιρετικά δύσκολος αγώνας, με ιδιαίτερες απαιτήσεις, λόγω των καιρικών συνθήκες (υψηλή θερμοκρασία) και μεγάλο ανταγωνισμό.

Τη συνδιοργάνωση ανέλαβαν η Ομάδα Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Ράμμου Ιωάννα και η Ομάδα Φυσικής Αγωγής Λάρισας με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό Ζέρβα Κω/νο.

Καθοριστικής σημασίας παράγοντας για την επιτυχή έκβαση της εν λόγω διοργάνωσης αποτέλεσε η συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή των αγώνων του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Μαγνησίας Κοτρώνη Ιωάννη – προπονητή Ποδηλασίας της Ολυμπιακής Ομάδας.

Η ανάθεση της διοργάνωσης αυτής αποτέλεσε σημαντική επιτυχία των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και Λάρισας, και αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η εμπιστοσύνη του Υπουργείου Παιδείας και των Αθλητικών Ομοσπονδιών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των θεσσαλικών νομών είναι δεδομένη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου