Θρίαμβος για τη Βολιώτισσα Ελένη Καλατζή

Τελευταία ενημέρωση: 2017-05-17, 12:32:38
Δεύτερη από αριστερά η Βολιώτισσα αθλήτρια
Θρίαμβος για τη Βολιώτισσα  Ελένη Καλατζή

Με το γυναικείο tandem των Ελένη Καλατζή και Ηρώ Μηλάκη (πιλότος) να καταλαμβάνει τη 2η θέση στον αγώνα αντοχής, ολοκληρώθηκε  το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μανιάγκο στην Ιταλία.

Η πολύπειρη πιλότος Ηρώ Μηλάκη και η 16χρονη Βολιώτισσα Ελένη Καλατζή, στη δεύτερη μόλις επίσημη εμφάνισή τους σε αγώνα αντοχής ποδηλασίας δρόμου, εντυπωσίασαν τους πάντες κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, σε μία διοργάνωση που έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες.

O εκφωνητής εκστασιασμένος εκθείαζε τις Ελένη Καλατζή/Ηρώ Μηλάκη τη στιγμή του τερματισμού στον αγώνα αντοχής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μανιάγκο: «The amazing new Greek generation», έλεγε και ξανάλεγε ο εκφωνητής, τη στιγμή που το ελληνικό δίδυμο περνούσε τη γραμμή του τερματισμού, έχοντας κατακτήσει τη δεύτερη θέση σε έναν αγώνα που έγινε κάτω από καταρρακτώδη βροχή.

Η επίδοση των κοριτσιών ήταν 2:04.19, την ίδια στιγμή που ο Νίκος Παπαγγελής κατετάγη 8ος στον αγώνα αντοχής της κατηγορίας του με επίδοση 1:50.15, και η Μαρία Ελπίδα Μπαρδάκη 6η.

«Τα κορίτσια, με μια επίθεση 25 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, έγραψαν ιστορία. Η μικρότερη αθλήτρια που πήρε ποτέ μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο είναι Ελληνίδα. Πρόκειται για θαύμα. Η πίστη των κοριτσιών ότι μπορούν να βρεθούν στα μετάλλια, σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά που έχουν κάνει όλο αυτό το διάστημα της συνεργασίας τους, έφερε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ένα μετάλλιο σε έναν αγώνα που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή και πολύ δύσκολες συνθήκες. 

Όμως, το πίστεψαν και για αυτό το αποτέλεσμα τους αποζημίωσε. Όχι μόνο εκείνες, αλλά και όλους εμάς που βρισκόμαστε δίπλα τους όλον αυτόν τον καιρό. Από το προπονητικό τιμ, τους γυμναστές, το ιατρικό τιμ, το σύλλογο, τους χορηγούς μας και, φυσικά, την ομοσπονδία μας. Συνεχίζουμε το ίδιο σκληρά, γιατί το ελληνικό γυναικείο tandem, αλλά και όλο το οικοδόμημα των ελληνικών πεντάλ, έχει μέλλον, κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα κι εδώ», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης.

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=