ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Στη Λευκορωσία ο Βολικάκης

στη-λευκορωσία-ο-βολικάκης-847611

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του Βολιώτη ποδηλάτη ενόψει Ρίο

Ο Βολιώτης ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης ανεβάζει στροφές ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων με το πρώτο αγωνιστικό ξεμούδιασμα να γίνεται στη Λευκορωσία και τη Ρωσία. Μία ίωση λίγο πριν από το Athens grand prix στα μέσα του περασμένου μήνα δεν επέτρεψε στον Χρήστο Βολικάκη να τρέξει για πρώτη φορά μετά την αποκατάσταση κήλης αλλά πλέον αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες στο εξωτερικό.

Χθες ο 28χρονος πρωταθλητής αναχώρησε με την Εθνική ομάδα για τη Λευκορωσία προκειμένου να πάρει μέρος στο Minsk grand prix που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Μαΐου. Εκεί θα συμμετάσχει στο σπριντ, το ομαδικό σπριντ, την ατομική χρονομέτρηση και το κέιριν. Με την ολοκλήρωση των αγώνων ο Βολικάκης και η Εθνική ομάδα θα αναχωρήσουν για τη Ρωσία ώστε να αγωνιστούν στο «Memorial of Alexander Lesnikof» από τις 27 έως τις 29 του μήνα.

Και στο μίτινγκ της Μόσχας ο Βολικάκης αναμένεται να πάρει μέρος στα ίδια αγωνίσματα. Ενα ερωτηματικό υπάρχει για την ατομική χρονομέτρηση καθώς για την ώρα δεν είναι βέβαιο αν οι διοργανωτές θα το συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα.

Ο δύο πόλεις ξυπνούν ευχάριστες αναμνήσεις στον Βολικάκη. Το 2009 πανηγύρισε στο Μινσκ το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο κέιριν και το χρυσό στο ευρωπαϊκό κύπελλο της Μόσχας. Την Εθνική ομάδα που θα ταξιδέψει στις δύο χώρες, εκτός από τον Χρήστο Βολικάκη, απαρτίζουν οι επίσης Βολιώτες Σωτήρης Μπρέντας Ζαφείρης Βολικάκης και οι Γιάννης Καλογερόπουλος και Τάσος Αντωντόπουλος.

Μαζί τους θα είναι οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Χίος και Στέργιος Σαλπαδήμος και ο φυσικοθεραπευτής Ηρακλής Λιόντας. Η ομάδα θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 30 Μαΐου για να συνεχίσει την προετοιμασία της. Το πρόγραμμα του Ιουνίου περιλαμβάνει αγώνες σε Γερμανία και Πολωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου