ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Χειρουργείο για Βολικάκη

χειρουργείο-για-βολικάκη-180889

Σε χειρουργική αποκατάσταση κήλης θα υποβληθεί σήμερα Δευτέρα ο Βολιώτης πρωταθλητής στην ποδηλασία, Χρήστος Βολικάκης, με συνέπεια να χάσει το παγκόσμιο κύπελλο του Χόνκγ Κονγκ και ίσως το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Ο 27χρονος πρωταθλητής ταλαιπωρείται πολλούς μήνες από ενοχλήσεις στη μέση, ενώ το πρόβλημα επιδεινώθηκε από τον Σεπτέμβριο, με συνέπεια να αγωνιστεί με ενέσεις και αντιφλεγμονώδη φάρμακα στα δύο παγκόσμια κύπελλα που συμμετείχε.

Την περασμένη εβδομάδα υπεβλήθη σε μαγνητική η οποία έδειξε τρεις κήλες και έτσι κρίθηκε σκόπιμο να γίνει άμεση χειρουργική αποκατάσταση.

Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα από τον ορθοπεδικό χειρούργο-αθλητίατρο Θωμά Μέλο σε κλινική της Λάρισας και τα έξοδα θα καλυφθούν από την ΕΟΠ.

Η επιστροφή του Βολικάκη στις προπονήσεις αναμένεται στις αρχές του νέου έτους, καθώς μετά το χειρουργείο θα χρειαστεί να μείνει 15 ημέρες σε ακινησία.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συντηρητικό πρόγραμμα με ασκήσεις ενδυνάμωσης και κολύμπι.

Η επέμβαση αλλάζει τα πλάνα του Βολικάκη, αφού δε θα πάρει μέρος στον τρίτο αγώνα του παγκόσμιου κυπέλλου που θα γίνει στις 16 και 17 Ιανουαρίου στο Χονγκ Κονγκ και ίσως στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στις αρχές Μαρτίου στο Λονδίνο.

Ο 27χρονος βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στο κέιριν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε οι δύο απουσίες δεν πρόκειται να του στοιχίσουν.

Αντιθέτως θα έχει τη δυνατότητα να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για το Ρίο, αφήνοντας πίσω τις ενοχλήσεις στη μέση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου