ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Στην παγκόσμια τριάδα ο Βολικάκης

στην-παγκόσμια-τριάδα-ο-βολικάκης-246944

Στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ο Βολιώτης ποδηλάτης

Στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης είναι πλέον ο Βολιώτης ποδηλάτης Χρ. Βολικάκης μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κάλι της Κολομβίας όπου είχαν την ευκαιρία να αναμετρηθούν για πρώτη φορά όλα τα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας ποδηλασίας. Μεταξύ αυτών σταθερά τα τελευταία χρόνια ο Χρήστος Βολικάκης ο οποίος ήταν και ο μοναδικός εκπρόσωπος μας εκεί. Οι Ευρωπαίοι πρωταθλητές επικράτησαν στα περισσότερα αγωνίσματα δείχνοντας πως έχουν κρατήσει την φόρμα τους από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη μερικές εβδομάδες νωρίτερα.

Από Ελληνικής πλευράς ο Βολιώτης Χρήστος Βολικάκης έπιασε πάλι υψηλά στάνταρ απόδοσης στο αγώνισμα του κεϊρίν. Στον 1ο γύρο δεν βγήκε η τακτική όπως θα ήθελε στο Χρήστο μένοντας στην 3η θέση στη σειρά του. Στον επαναληπτικό αγώνα είχε την ατυχία να πέσει στην ίδια σειρά με 2 Ιάπωνες αθλητές -οι οποίοι μαθαίνουν τις συνεργασίες καθημερινά στους αγώνες στην γενέτειρα του κεϊρίν, την Ιαπωνία- έτσι αυτοί συνεργάστηκαν και παρά την πολύ δυνατή κούρσα του Χρήστου έχασε το Photofinish για μόλις 0.030 (30 χιλιοστά του δευτερολέπτου) την πρόκριση στα ημιτελικά. Θυμίζουμε ότι μόνο ο πρώτος περνάει στον επόμενο γύρο πράγμα που κάνει τους πρώτους γύρους και πιο δύσκολους από ότι τα ημιτελικά και τελικά.

Για αυτό και το κεϊρίν είναι και το αγώνισμα των εκπλήξεων καθώς μαζί με το Χρήστο Βολικάκη και άλλα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος έμειναν εκτός ημιτελικών όπως ο Ολυμπιονίκης Βρετανός Jason Kenny, ο Ρώσος 2oς στην παγκόσμια κατάταξη Nikta Shurshin και άλλοι. Τελικά ο Βολικάκης πήρε την 13η θέση η οποία τον φέρνει ακόμα πιο ψηλά στην παγκόσμια γενική κατάταξη που είναι πλέον στην 3η θέση!

Στα 200 μέτρα ταχύτητας ο Χρήστος Βολικάκης έκανε προκριματικό χρόνο 10.160 μένοντας εκτός του επόμενου γύρου για μόλις 0.38 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ εντύπωση προκαλεί πως ο νικητής του παγκοσμίου Κυπέλλου στο αγώνισμα του κεϊρίν Γερμανός Eilers έμεινε επίσης εκτός 24άδας δείχνοντας για άλλη μια φορά το πόσο έχουν διαφοροποιηθεί αυτά τα 2 αγωνίσματα, τα οποία στο παρελθόν οι ίδιοι αθλητές μονοπωλούσαν τα μετάλλια και στα 2..

Επόμενη συνάντηση όλων των πρωταθλητών στο 2ο παγκόσμιο Κύπελλο στο Сambridge της Νέας Ζηλανδίας στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου