ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Βολιώτικη υπόθεση το Πανελλήνιο Ποδηλασίας

βολιώτικη-υπόθεση-το-πανελλήνιο-ποδη-341334

Σε βολιώτικη υπόθεση αποδείχθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας στην κατηγορία ανδρών, με τους αδερφούς Βολικάκη, Χρήστο και Ζαφείρη, να σημειώνουν σημαντικές πρωτιές και επιδόσεις, ενώ εξαιρετικές ήταν και οι προσπάθειες των αθλητών του ΑΣ Ακρατος Βόλου.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας διεξήχθη από την Παρασκευή (04/09), έως και την Κυριακή (06/09), στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, στο ΟΑΚΑ, με την συμμετοχή των κορυφαίων της πίστας, 86 άνδρες και 14 γυναίκες, από 28 σωματεία όλης της χώρας.

Στην πρεμιέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος πίστας στην ποδηλασία και την πρώτη μέρα είχαμε μεγάλη μονομαχία στο σπριντ, με τον Ζαφείρη Βολικάκη να επικρατεί επί του αδελφού του, Χρήστου. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε έτσι με μία μίνι έκπληξη, μιας και ο Ζαφείρης Βολικάκης κέρδισε τον Χρήστο στο σπριντ, ένα αγώνισμα όπου ο Χρήστος Βολικάκης βρίσκεται κοντά στην Ολυμπιακή πρόκριση.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ένας ακόμη Βολιώτης, ο Σωτήρης Μπρέτας, του ΑΣ Ακρατος. Οσον αφορά τα σκρατς, ο Κωνσταντίνος Μουστάκας επίσης του Ακρατου, κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Οι νικητές στους τελικούς της 1ης μέρας

Ανδρες – Σπριντ

1) Βολικάκης Ζαφείρης (ΑΠΟ Κορωπίου)

2) Βολικάκης Χρήστος (ΠΟΙ Κάστρο)

3) Μπρέτας Σωτήρης (ΑΣ Βόλου Ακρατος)

Σκρατς

1) Σπανόπουλος Ιωάννης (Πέλοτον ΠΟ)

2) Μουστάκας Κωνσταντίνος (ΑΣ Βόλου Ακρατος)

3) Τσιάντος Θεοχάρης (Πέλοτον ΠΟ)

Η δεύτερη μέρα

Στη δεύτερη μέρα ο Χρήστος Βολικάκης κατέκτησε την πρώτη θέση στα 1.000μ. ατομική χρονομέτρηση στους άνδρες, ενώ ο Ακρατος Βόλου κατετάγη στην 3η θέση του ομαδικού σπριντ, με τους Σωτήρη Μπρέτα, Ηλία Κουρτέλη και Κωνσταντίνο Μουστάκα.

Τα αποτελέσματα των τελικών της δεύτερης ημέρας

Ανδρες

1.000μ. ατομική χρονομέτρηση

1. Βολικάκης Χρήστος (ΠΟΗ Κάστρο)

2. Σωτηρακόπουλος Αργύρης (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας)

3. Καλογερόπουλος Γιάννης (ΠΟ Πατρών)

Ομαδικό σπριντ

1. ΠΣ Κρόνος Νίκαιας (Μπούγλας Γιώργος, Σωτηρακόπουλος Αργύρης, Παγώνης Νίκος)

2. ΠΟ Πατρών (Καλογερόπουλος Γιάννης, Τσερεντζούλιας Χρήστος, Βουκελάτος Παναγιώτης)

3. ΑΣ Βόλου Ακρατος (Μπρέτας Σωτήρης, Κουρτέλης Ηλίας, Μουστάκας Κωσταντίνος)

Αυλαία με νέα μετάλλια

Η αυλαία στο Πρωτάθλημα έπεσε χθες Κυριακή, με τον Χρήστο Βολικάκη να κατακτά ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στο keirin αυτήν τη φορά. Μάλιστα στο keirin ο Ζαφείρης Βολικάκης τερμάτισε στη 2η θέση, αλλά ακυρώθηκε από τους κριτές, χάνοντας έτσι το ασημένιο μετάλλιο, το οποίο κατέληξε στον Σωτήρη Μπρέτα, με τον Ζαφείρη να υποχωρεί στην 6η θέση.

Τα αποτελέσματα στο keirin

1) Βολικάκης Χρήστος (ΠΟΙ Κάστρο)

2) Μπρέτας Σωτήρης (ΑΣ Βόλου Ακρατος)

3) Σωτηρακόπουλος Αργύρης (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας)

Ικανοποίηση για Τερζή

«Ηταν ένα πολύ καλό Πανελλήνιο. Έγιναν δυνατές μονομαχίες, υπήρξε έντονος συναγωνισμός σε όλα τα αγωνίσματα και όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ωραίο θέαμα. Μπράβο σε όλους τους αθλητές, τους προπονητές, αλλά και τις ομάδες τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θανάσης Τερζής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου