ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Χάλκινο στο κέιριν ο Βολικάκης

χάλκινο-στο-κέιριν-ο-βολικάκης-375474

Μετά την πέμπτη θέση στο σπριντ στο Revolution Cup

Ενα χάλκινο στο κέιριν και πέμπτη θέση στο σπριντ, κατέκτησε ο Βολιώτης ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης στο Revolution Cup ποδηλασίας πίστας που γίνεται στο Ντέρμπι της Αγγλίας με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων πρωταθλητών.

Ο Βολιώτης διεθνής ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης κατέλαβε αρχικά την 5η θέση στο σπριντ… όταν αγωνίσθηκε στη συνέχεια για τις θέσεις 5-8 απέναντι στους Γάλλους παγκόσμιους πρωταθλητές Περβί, Λαφάργκ και τον Ολλανδό Χαγκ τους οποίους και νίκησε και κατετάγη 5ος στο αγώνισμα του σπριντ, δείχνοντας ότι δικαίως βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους του αθλήματος.

Μετά την 5η θέση στο σπριντ, ο Χρήστος Βολικάκης ήταν σούπερ στο αγώνισμα του κέιριν και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στο Revolution Series που ολοκληρώθηκε στο Ντέρμπι της Αγγλίας. Ο 27χρονος Βολιώτης επικράτησε στα ημιτελικά των Λιούς Ολάιβα, Κάλουμ Σκίνερ, Μάθιου Κράμπτον, Ιόιν Μάλλεν και Χοσέ Μορένο. Στη συνέχεια για τις θέσεις 1-6 ο Βολικάκης τέθηκε αντιμέτωπος με τους Ολάιβα, Κράμπτον, Τζέισον Κένι, Φίλιπ Χάιντις και Χιούγκο Χακ. Οι Βρετανοί ποδηλάτες έκαναν το δικό τους παιχνίδι εκμεταλλευόμενοι την έδρα τους με συνέπεια ο Βολικάκης να είναι αρκετά κλεισμένος και να μην έχει χώρο να αναπτυχθεί περνώντας τρίτος τη γραμμή του τερματισμού. Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Κένι και τη δεύτερη ο Ολάιβα.

«Ο στόχος επετεύχθη», δήλωσε ο Βολικάκης στο Sportsfeed αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. «Καταφέραμε προκρίσεις στα παγκόσμια κύπελλα τόσο στο σπριντ όσο και στο κέιριν. Πήραμε πολλούς βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη και ίσως να περνάμε και στην πρώτη θέση! Θέλαμε να βρισκόμαστε σταθερά σε υψηλό επίπεδο και πιστεύω πως το έχουμε καταφέρει» τόνισε ο Ελληνας ποδηλάτης. Είναι το έβδομο μετάλλιο του Βολικάκη τους τελευταίους τρεις μήνες. Εχουν προηγηθεί τέσσερα χρυσά και δύο χάλκινα σε Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία, Πολωνία και Ελβετία.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Ζαφείρη Βολικάκη (αδελφό του Χρήστου) που κατέλαβε την 11η θέση στο σπριντ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου